Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Siad-Dones Notícies 2024 Lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional de les Dones

La lectura del manifest és un dels actes institucionals principals de la programació impulsada per la Conselleria d'Igualtat, Polítiques Feministes i LGTBI+ amb motiu del 8 de març, un cicle d'activitats que s'allargarà fins al pròxim 25 d'abril
08/03/2024

Aquest migdia, a la porta de l'Ajuntament de Tarragona, ha tingut lloc la lectura del manifest unitari de l’Ajuntament de Tarragona i l’Institut Català de les Dones (ICD) amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. La lectura ha anat a càrrec de diferents consellers i conselleres municipals, dues de les dones guardonades amb els punts de llibre 'Dones Tarragonines' d'enguany (Maria Dolors Roigé i  M’Bamoussa Dembele) i dues treballadores municipals. 

L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha tancat l'acte subratllant que el dia 8 de març "és un dia de lluita conjunta, perquè aquesta lluita incansable del feminisme és de totes i tots i cal donar exemple a les noves generacions. Hem de sortir al carrer i dir sense vergonya que som feministes". L'alcalde també ha subratllat que "no pot ser que pel simple fet d'haver nascut home, els homes ja tinguem més drets. Som plenament conscients que actualment encara es limita l'accés a les dones, pel simple fet de ser-ho, a certs llocs de feina o càrrecs perquè, per desgràcia, el sostre de vidre encara existeix. Per tot això, avui i cada dia, lluitem juntes per la igualtat efectiva entre homes i dones". 

Per la seva banda, la consellera d'Igualtat, Polítiques Feministes i LGTBI+, Cecilia Mangini, ha remarcat que el fet "d'invertir en igualtat, és avançar com a societat”. "El missatge és molt clar: El fet que les dones i els homes tinguem els mateixos drets i oportunitats és un requisit bàsic per garantir una societat democràtica, sostenible i realment igualitària", ha conclòs. 

Adjuntem el manifest i la programació amb motiu del 8 de març. 

Segells de reconeixement d'administració oberta