Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Siad-Dones Notícies 2024 Neus Vaqué guanya el 23è Concurs Literari Relats de Dones amb ‘Anhel de llibertat’

Neus Vaqué guanya el 23è Concurs Literari Relats de Dones amb ‘Anhel de llibertat’

Neus Vaqué guanya el 23è Concurs Literari Relats de Dones amb ‘Anhel de llibertat’

‘Quin nom t'ha tocat?’ de Marta Gregori i ‘La Vida que vas ser’ d'Alèxia Amat s’enduen el segon i tercer premi, mentre que ‘Sentir en lila’ de Denise Espinosa, guanya el 7è Concurs de Còmics per la Igualtat
Neus Vaqué guanya el 23è Concurs Literari Relats de Dones amb ‘Anhel de llibertat’ Foto: Joan Carles Borrachero
25/04/2024

Aquest dijous 25 d'abril a la tarda la consellera d'Igualtat, Feminismes i LGTBI+ ha presidit l'acte de lliurament de premis del 24è Concurs Literari Relats de Dones i del 7è Concurs de Còmic per la Igualtat que s'ha celebrat al Centre Cultural Antic Ajuntament. El primer premi del 24è Concurs Literari Relats de Dones ha estat per l'obra Anhel de llibertat de Neus Vaqué. El segon premi ha recaigut en l'obra Quin nom t'ha tocat? de Marta Gregori, mentre que el relat La Vida que vas ser d'Alèxia Amat s'ha endut el tercer premi. Pel que fa al 7è Concurs Còmic per la Igualtat, la guanyadora ha estat Denise Espinosa amb l'obra Sentir en lila.  

En el transcurs de l'acte, Mangini ha subratllat la importància d'aquest certamen literari "per donar visibilitat al treball artístic i literari de les dones i reconèixer el seu talent”. La consellera ha agraït a totes les dones que han fet possible el concurs d’enguany, “un certamen que ha estat un èxit amb un total de 26 obres presentades, obres amb molt de talent i sensibilitat”.

Al llarg de l'esdeveniment, presentat per la coordinadora del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), Melissa Aibar, diverses membres del jurat han fet una introducció sobre les obres guanyadores i les guardonades han llegit un extracte del seu relat. 

El concurs literari Relats de Dones és un certamen consolidat a la ciutat de Tarragona i persegueix dos objectius: Per una banda, impulsar i donar visibilitat les aportacions de les dones des de la seva diversitat a l'espai literari i cultural tarragoní i, per l'altra, incorporar a l'àmbit cultural una visió no sexista potenciant la creació artística. Fa set anys, aquest concurs es va ampliar amb el format de còmic donant nom al concurs Còmics per la Igualtat en el qual cada any participen més dones. 

El lliurament de premis d'aquesta tarda tanca la programació per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, organitzada des de la conselleria d'Igualtat, Feminismes i LGTBI+ de l'Ajuntament de Tarragona. Des de principis del passat mes d'abril i sota el lema A pas Ferm, s'han ofert una vintena d'actes reivindicatius a favor de la igualtat. 

Segells de reconeixement d'administració oberta