Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Siad-Dones Notícies 2024 Tarragona commemora el 8M amb una vintena d’actes reivindicatius a favor de la igualtat

Tarragona commemora el 8M amb una vintena d’actes reivindicatius a favor de la igualtat

Tarragona commemora el 8M amb una vintena d’actes reivindicatius a favor de la igualtat

Sota el lema 'A pas ferm', la ciutat s’omplirà d’activitats culturals, feministes i antiracistes al llarg de gairebé dos mesos per commemorar el Dia Internacional de les Dones
14/02/2024

La conselleria d’Igualtat, Polítiques Feministes i LGTBI+ de l’Ajuntament de Tarragona ha presentat aquest dimecres la programació d’enguany amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Són una vintena d’actes que s’allargaran durant gairebé dos mesos i que començaran el pròxim 29 de febrer amb la inauguració de l’exposició fotogràfica "Nuevas ancestras" i finalitzaran el 25 d’abril amb l’entrega dels premis dels certàmens Relats de Dones i Còmics per la Igualtat. Un any més, l’Ajuntament de Tarragona i el Festival Feminista La Terrasseta s’han aliat per oferir aquest cicle d’activitats de cultura feminista sota el lema A pas ferm.

En el transcurs de la presentació de la programació, la consellera d’Igualtat Polítiques Feministes i LGTBI+, Cecilia Mangini, ha destacat que el cicle d’activitats “va més enllà del 8 de març i esdevé un clam per la igualtat i el rol de gènere donant resposta al model patriarcal que encara patim”. “Apostem pel lema A pas ferm, donant importància, sobretot, al fet de no fer cap pas enrere i, sota aquesta premissa, la ciutat s’omplirà de debats, tallers, teatre, monòlegs... Per parlar sobre nombroses de les problemàtiques que actualment experimentem les dones i denunciant el sexisme i la desigualtat de drets i d’oportunitats que encara existeix”, ha manifestat Mangini. Enguany, com a novetat, també s’ha introduït el lema Les meves ales no coneixen gàbies, una adaptació de la frase de l’escriptora Lina Storni. "Amb aquest nou lema ens referim al necessari vol col·lectiu per la lluita per la igualtat", ha apuntat la consellera. 

La programació d’enguany se centra en actes amb mirada feminista, antiracista i decolonial dins la cultura transformadora, propostes gratuïtes fins a completar aforament que s’ubicaran en diferents espais de la ciutat com ara la Biblioteca Pepita Ferrer de Torreforta, el Teatret del Serrallo, la Casa Canals, l’Antic Ajuntament i la llibreria El Soterrani. Entre els actes més destacats hi ha, per l’1 de març, la presentació del nou pòdcast Dona que Dona a Tarragona Ràdio; i pel 6 de març, al Centre Cultural de l'Antic Ajuntament, l’entrega dels punts de llibre de dones tarragonines. 

El mateix 8 de març tindrà lloc la manifestació, la lectura del manifest a les 13 h davant de l’Ajuntament de Tarragona i la lectura dramatitzada Realitats de les dones del món a l’Espai Jove Kesse. Els llocs i els horaris d'aquest actes programats pel 8 de març es poden consultar a través del QR del cartell del cicle d'activitats. 

Després del 8M: Reconeixements, diversitat i ecofeminisme

La programació continuarà després del Dia Internacional de les Dones amb altres activitats destacades com ara la presentació, el 14 de març, del llibre Ruralisme, la lluita per una vida millor amb un posterior debat amb l’ambientòloga Annaïs Sastre. En aquesta edició també s’aposta per l’humor i el teatre de protesta amb activitats com el monòleg feminista a càrrec de la periodista i humorista Ana Polo que omplirà d’humor, ironia i crítica feminista la Casa Canals el pròxim 21 de març. 

Un altre dels actes més destacats arribarà el 18 d'abril amb la presentació del llibre del Bloc Feminista i el dia 20 d'abril tindrà lloc, per primer cop a Tarragona, la premiada obra de teatre No es país para negras al Teatret del Serrallo.

La programació es tancarà el 25 d’abril amb l’entrega de premis dels Relats de Dones i Còmics per la Igualtat, dos certàmens consolidats a la ciutat i que s’han convertit en un esdeveniment per promoure la creativitat literària i donar visibilitat a les dones creadores.

Creant sinergia amb La Terrasseta i nombroses entitats de la ciutat

La Conselleria d’Igualtat, Polítiques Feministes i LGTBI+ ha comptat amb la col·laboració del Festival La Terrasseta, que enguany arribarà a la tretzena edició, per elaborar la programació amb motiu del 8 de març amb actes culturals i feministes amb l’objectiu d’oferir un ampli ventall de propostes amb esperit crític i feminista a la ciutat. El Festival La Terrasseta destaca per tenir una programació liderada per més del 70 % de dones als escenaris i amb un equip gestor format al 100% per dones.

La mateixa programació amb motiu del 8 de març i sota el lema A pas ferm també compta amb la col·laboració del Centre Cultural Antic Ajuntament i amb el suport de nombroses entitats i col·lectius compromesos amb la lluita contra la desigualtat de drets i oportunitats entre homes i dones.

A més a més, el cicle d’activitats disposarà del servei de canguratge municipal, gratuït, que s’ofereix des de la mateixa conselleria a través del programa Temps x Cures

Consulteu el programa complet del 8M - Dia Internacional de les Dones.

Segells de reconeixement d'administració oberta