Santa Tecla

Santa Tecla

Santa Tecla és la festa de les festes, la festa major de Tarragona. Una festa popular i participativa que es remunta al 1321 i que el 1996 va ser declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya i el 2002, Festa d'Interès Turístic Nacional pel Govern espanyol. Santa Tecla és, doncs, una de les tradicions populars més riques i vives de tot l'Estat i les seves festes duren dues setmanes, que s’inicien la segona quinzena de setembre i culminen els dies 22, 23 i 24 de setembre, amb l’actuació del Seguici Popular, un dels més importants dels Països Catalans, i les colles castelleres.

El model festiu combina el Seguici Popular, un conjunt de balls i danses, entremesos, bèsties i representacions al·legòriques, amb tota una diversitat d'actes amb noms propis molt importants dins del món de l'espectacle. Però també destaquen les manifestacions castelleres o el correfoc, entre altres. Els espais històrics de la Part Alta són els més requerits per a tota mena d'actes musicals, folklòrics, teatrals, culturals, infantils, gastronòmics o pirotècnics.

El 2013 Santa Tecla va ser declarada la millor festa major de Catalunya pel que fa a la programació, en el marc dels Premis ARC, atorgats per l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya

Notícies:

BBVA i CX signen un conveni doble de col·laboració amb l'Ajuntament de Tarragona
20/07/2016
L’aportació és específica per la festa major de Santa Tecla i per al Concurs de Castells d’enguany  (+ info)
Tres joves tarragonins seran els pregoners de Santa Tecla 2016
19/07/2016
El Daniel, la Clara i el Pau han estat premiats per estar entre els millors estudiants de l’estat espanyol, segons la Beca Europa  (+ info)
+ notícies
Aplicació per a IOS Aplicació per a Android


© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1 - 43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Sobre aquest web - Avís legal