Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2019 El 8è 'Yo Pongo' Internacional dirigeix la seva mirada al continent africà

El 8è 'Yo Pongo' Internacional dirigeix la seva mirada al continent africà

El 8è 'Yo Pongo' Internacional dirigeix la seva mirada al continent africà

La degustació de plats del món de Tarragona es durà a terme el dimecres, 31 de juliol, a partir de les 20.30 h a l’Espai La Palmera
29/07/2019

Les croquetes de l’àvia, l'olor del suquet de la mare, els sopars amb els amics... El 'Yo Pongo' Internacional de Tarragona vol continuar essent un espai de trobada entre persones d'arreu que comparteixen un plat que els evoca records sobre els seus orígens, la seva terra. 

Com en edicions anteriors, la trobada està organitzada pel Departament de Cooperació de l'Ajuntament de Tarragona i vol fomentar la diversitat, en un ambient festiu per trencar estereotips i fronteres. Amb la gastronomia es poden superar els murs entre cultures: aquest és l’eslògan d’una trobada local amb caràcter internacional.


Trobada amb Àfrica i Escenari Obert

La trobada de menjars del món de la ciutat es durà a terme el dimecres 31 de juliol a l’Espai La Palmera a partir de les 20.30 hores. Enguany, la cita destaca per la seva mirada al continent africà, però també fent participació d’altres manifestacions culturals.

Així, els assistents podran gaudir d’una degustació de te sahrauí, una exhibició de danses africanes i el concert de l’artista Yacine Belahcene.

Yacine Belahcene navega per la Mediterrània reclamant la seva musicalitat sense complexos, amb sonoritats que ressonen als ports d'Alger, Marsella o Barcelona, llunyanes però banyades pel mateix mar, fugint de qualsevol estereotip construït sense cap base, fruit dels prejudicis dels nostres barris i ciutats; amb una posada en escena elèctrica i vibrant que, sens dubte, no et permetrà estar quiet.

Acompanyat de quatre músics, ens portarà una gran secció de ritmes i melodies vingudes del nord d'Àfrica, abraçant estils de música com el rai, reggae, funk, electro i rock psicodèlic embogit.

Ha après a fer música fent-ne. Acompanyat d'un grup d'amics, va formar part del grup Cheb Balowski, del qual actualment és excantant.

Prèviament, durant la tarda, l’Espai Kesse acollirà dos tallers de cuina africana, un del Senegal i l’altre del nord d’Àfrica. Els resultats es podran compartir durant la degustació dels diferents plats del sopar.

A més, l’acte comptarà, com en anteriors ocasions, amb l’Escenari Obert, que acollirà les aportacions dels participants.


Com funciona el 'Yo Pongo' Internacional

La dinàmica del 'Yo Pongo' Internacional és que tots els participants han de portar menjar per la quantitat de persones que els acompanyen, ja que així es poden mesurar més les quantitats de menjar. L’objectiu de l'activitat és crear un espai de trobada de manera lúdica amb persones de diferents països a partir de la gastronomia i l’art.

Escaleta:

• 20.30 - 21 h: Obertura de portes i música ambiental. Ens preparem per sopar i compartir.

• 21 h: Presentació del Yo Pongo, fotografia de plats i inici del sopar. Inici del ritual del te sahrauí, que es desenvoluparà al llarg del sopar.

• 21.15 - 22.20 h: Escenari Obert.

• 22.20 - 22.30 h: Música ambiental africana.

• 22.30 h: Concert Yacine Belahcene.

També hi participen Una finestra al món (amb l’activitat de degustació de te sahrauí) i Cooperació activa al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre (amb l’activitat de cuina senegalesa).

El 8è 'Yo Pongo' Internacional forma part de l'Estiu Cooperació i del Festival Sota la Palmera, que s'estan desenvolupant aquest estiu. Per a més informació podeu consultar els webs www.tarragona.cat/cooperacio i www.tarragonajove.org.

Segells de reconeixement d’administració oberta