Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2020 Actuem per la Justícia Global Actuem per la Justícia Global

Actuem per la Justícia Global

Actuem per la Justícia Global

Microcicle en línia del 19 al 22 d'octubre. Una aproximació al concepte a través d'Arcadi Oliveres, Natàlia Martínez i Josep Alcoceba.
19/10/2020

Iniciem la programació de tardor amb una proposta d’articles per reflexionar i pensar la Justícia Global.

Al llarg de 4 dies ens acompanyaran les veus d’Arcadi Oliveres, president de la Universitat Internacional de la Pau (UNIPAU), de Natàlia Martínez, membre del Fons Català de Cooperació, i de Josep Alcoceba, responsable de la Xarxa de Cooperació al Desenvolupament del Sud de Catalunya.

Amb ells caminarem a través de diferents aspectes de la Justícia Global, sobre com el deute extern s’ha convertit en etern i marca el desenvolupament, reflexionarem sobre si el municipalisme és un actor clau per combatre la Covid-19 i quin paper juguen en la construcció de Justícia Global entitats i organitzacions del Camp de Tarragona.

Perquè com diu Josep Ramón Giménez, de la Lliga dels Drets dels Pobles “ la Justícia Global és com l’horitzó que no arribes mai a  tocar, és un propòsit, una lluita per aconseguir les igualtats, per aconseguir superar l’espoli que es fa en els països sobretot del sud econòmic per part dels països rics” i parlar d’aconseguir igualtats és “parlar de millorar les condicions de vida de les persones que pateixen aquest sistema que genera guerra i exclusió, aquí i arreu, però no només en les condicions materials i econòmiques sinó també en totes aquelles que garanteixen la plena igualtat de les persones i que fomenten la participació e empoderament de la gent” segons paraules de Sònia Herrera.

Per saber-ne més

Introducció Justícia Global

Un portal de LaFede.cat ple de recursos i eines sobre Justícia Global. 

Sonia Herrera, de Cristianisme i Justícia, i Lola Badenes, de Suds, reflexionen sobre la justícia global en relació al sistema patriarcal i la visió colonial.

 

Aborda els conflictes Nord-Sud en aspectes com la desigualtat socio-econòmica, el feminisme o el medi ambient. Coordinada per Sergi Picazo, en col·laboració amb LaFede.cat, i amb la participació, de referents del món social i solidari.

  •  

Segells de reconeixement d'administració oberta