Esteu aquí: Inici Cooperació Síria, la paraula de l'exili El projecte El Comitè Català per als refugiats, Catalunya amb ACNUR

El Comitè Català per als refugiats, Catalunya amb ACNUR

El Comitè Català per als Refugiats, Catalunya amb ACNUR, inscrita al Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya amb el número 25.256, es crea l’any 2001 amb l’objectiu de donar suport a les tasques de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR – UNHCR en les seves sigles en anglès) arreu del territori català. Ho fa tant en la difusió de la realitat i les necessitats de les refugiades i refugiats, mitjançant accions de sensibilització i educació per al desenvolupament, com en la tasca de recaptar fons públics i privats per ajudar a finançar els projectes d’assistència i protecció dels drets a persones refugiades, desplaçades, retornades i reassentades.

Des de la seva creació el 1951, l’ACNUR ha ajudat a milions de persones a reprendre les seves vides. Avui, més de 7.000 treballadors a més de 125 països segueixen donant suport a aproximadament 43 milions de beneficiaris. Aquesta tasca ha estat mereixedora de reconeixements como el Premi Nobel de la Pau dels anys 1954 i 1981 així com el Premi Príncep d'Astúries de la Cooperació l’any 1991.

El Comitè Català de l’ACNUR compta, per al seu desenvolupament i enfortiment, amb la participació d’una àmplia representació de la societat catalana, tant des del camp institucional com des del civil. Té més de 40.000 socis a Catalunya i compta amb la col·laboració de les Administracions Públiques catalanes així com la implicació de diverses empreses, fundacions i entitats. La senyora Victòria Camps Cervera en presideix la Junta Directiva.

Més informació

Segells de reconeixement d'administració oberta