Esteu aquí: Inici Cooperació Síria, la paraula de l'exili L'ACNUR L'ACNUR a Síria

L'ACNUR a Síria

Sense una solució política a l’horitzó i mentre els enfrontaments armats continuen el nombre de persones afectades pel conflicte a Síria no deixa de créixer. La inestabilitat a tot l’Orient Mitjà, l’entrada en escena de nous actors armats i l’increment de la violència als països de l’entorn de Síria, contribueixen també ala vulnerabilitat de la població civil.

A l’interior del país, la destrucció d’infraestructures i els alts nivells de violència i inseguretat dificulten l’accés de l’ajuda humanitària. La destrucció d’habitatges i mitjans de vida es suma en moltes parts del país, a l’afectació de l’accés als serveis bàsics.

Fora de les fronteres sirianes, milions de persones han buscat refugi als països veïns.

El treball de l’ACNUR es centra en la protecció de les persones refugiades i desplaçades a Síria, als països veïns i a les zones de pas i fronteres. Les seves activitats van destinades a garantir la protecció, aixopluc i distribució de subministres bàsics, com ara estris domèstics o d’higiene. També com a objectiu principal s’assenyala garantir l’accés a serveis bàsics de salut i educació així com treballar per la recuperació dels mitjans de vida.

ACNUR treballa tant a l’interior dels campaments de refugiats, dels que n’assumeix la coordinació, com a l’exterior, doncs gran part dels refugiats viuen fora dels campaments i cal garantir que s’arribi a les persones més vulnerables de manera que els esforços de l’ACNUR es dirigeixen a registrar i localitzar les persones refugiades que viuen en zones rurals i urbanes.

Entre les seves prioritats en el marc de la crisi humanitària de Síria, l’Alt Comissionat destaca també la protecció de la infància i les persones amb necessitats especials així com la prevenció i resposta a la violència sexual i de gènere.

 

Fonts:

UNHCR Global Appeal 2015 Middle East

UNHCR Global Appeal 2015 Syrian Arab Republic

2015 UNHCR Country operations profile – Syrian Arab Republic

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat