Esteu aquí: Inici Cultura Festes i cultura popular Sant Magí

Sant Magí

Del 12 al 19 d’agost, Tarragona celebra les festes de Sant Magí. Durant aquests dies, activitats tradicionals i espectacles de primer nivell fan sortir els tarragonins al carrer. 

Els actes tradicionals de la festa s’estructuren al voltant de la diada de Sant Magí, el 19 d’agost. Destaca l’arribada de l’aigua amb carros i cavalls des de Sant Magí de la Brugafanya (tarda del 18 d’agost), finalitzant el recorregut a la capella de Sant Magí al Portal de Carro, on poden adquirir-se els càntirs i les ampolles d’aigua procedent de la Brufaganya.

El dia 19 d’agost al migdia es realitza l’exhibició castellera de Sant Magí a la plaça de les Cols, a càrrec de les quatre colles locals. Al vespre, la professó de Sant Magí recorre els carrers de la Part Alta, arribant al seu moment culminant amb el retorn del sant a la capella del Portal del Carro, acompanyat per la pujada de pilars caminants de les 4 colles castelleres de la ciutat, i l’espatarrant pirotècnia disparada en honor del sant.

Com a novetat principal d'enguany, a causa de la situació de sequera, la Revetlla Remullada passa a ser la Revetlla Il·luminada, on els elements simbòlics com són la Síndria, el Càntir, la Petxina Peregrina i el Carro protagonitzaran un joc de llums, seguint el ritme de la música. L'acte tindrà lloc el 18 d'agost a la plaça del Rei a partir de les 23.30 h i prèviament, a les 21 h, es podrà viure una versió de la revetlla adreçada al públic més familiar.

Consulta'n el programa complet

Descarrega't el programa (PDF):

consells de civisme

I per Sant Magí, recorda:

  • Utilitza el got reutilitzable.
  • Respecta el descans dels veïns.
  • Mantingues neta la ciutat.
Segells de reconeixement d'administració oberta