Esteu aquí: Inici Què fem Notícies Notícies 2015 Festa fi de curs de "Lliga el conte i passa'"

Festa fi de curs de "Lliga el conte i passa'"

Festa fi de curs de "Lliga el conte i passa'"

Més de 500 alumnes finalizaen aquest projecte organitzat per la Biblioteca Pública de Torreforta i el Pla Educatiu d'Entorn de Tarragona
09/06/2015

La Biblioteca Pública de Torreforta i Pla Educatiu d'Entorn de Tarragona, fa cinc anys que realitzen un projecte anomenat Lliga el conte i passa'l, on més de dotze centres educatius de la zona de Ponent de Tarragona, escoles, llars d'infants i entitats culturals, s’uneixen al llarg de tot l'any per treballar un mateix conte de maneres molt diverses. Avui i demà s’estan duent a terme les diferents activitats de final de curs a l’entorn d’aquest projecte, que enguany ha tingut com a protagonista el conte El monstre de colors, d’Anna Llenas. Tots junts, uns 500 alumnes, junt amb els mestres i personal de la biblioteca, han gaudit de la festa amb les històries del contacontes Agus Farré i un petit esmorzar amenitzat amb el so de la guitarra de L’Aleix Etc.

El treball d’El monstre de colors de tot aquest curs 2014-2015, ha estat molt ben rebut per tots els alumnes i ha donat peu a poder treballar els seus sentiments i les seves emocions mitjançant els colors. Al llarg de tot el curs escolar els alumnes a més de treballar el conte a la classe també han anat a la biblioteca en visites programades i s’ha explicat el mateix conte d’una manera molt participativa, i on entre tots han ambientat la biblioteca amb les il·lustracions del conte. Aquest projecte de la Biblioteca i de Pla d’Entorn l’any passat va quedar finalista entre els vint-i-dos millors de totes les Biblioteques de Catalunya.

El resultat final del treball es visualitza en el bloc Lliga el conte i passa'l on es poden conèixer tots els treballs que els alumnes han estat treballant aquests darrers cursos escolars.
Aquest any a més, l’autora del conte, l’Anna Llenas, ha fet arribar unes paraules i un dibuix adreçat a tots els participants en el projecte, posant punt i final a aquest destacat projecte.

Segells de reconeixement d’administració oberta