Esteu aquí: Inici Qui som Àmbits de treball

Àmbits de treball

L'activitat de la Casa de les Lletres comprèn els següents àmbits:

Preservació del Patrimoni Literari

Considerant que la literatura, igual que les altres arts, també forma part del patrimoni de la ciutat, des de la Casa de les Lletres es vetlla per preservar, estudiar, retre homenatge o difondre obres i autors d’especial interès per a nosaltres, directament o col·laborant amb altres agents culturals.

Exemples: Rutes literàries, jornades d’estudi, actes d’homenatge, exposicions, edició d’obres d'especial interès (com les completes de Pin i Soler o de Josep A. Baixeras), etc.

Suport a la creació i la difusió literàries

Els escriptors són un col·lectiu artístic que es caracteritza per la seva individualitat i per la gestió generalment privada (editorials) de les formes ordinàries de difusió. Des de la Casa de les Lletres organitzem i donem suport a iniciatives que donen visibilitat a aquesta activitat.

Exemples: Activitat de l’Escola de Lletres i altres propostes formatives, premis literaris, cicles de conferències, recitals de poesia, lectures dramatitzades, presentacions de llibres, programes de ràdio, etc.

Impuls a la lectura

La tasca dels escriptors no té gaire sentit si al final no hi ha lectors. Per tant, des de la Casa de les Lletres també es presta especial atenció a les activitats que tenen com a objectiu principal o secundari la formació dels lectors o la creació de nous pùblics lectors. En aquest àmbit és especialment significatiu el paper que es juga des de les biblioteques i des dels centres educatius.

Exemples: Clubs de lectura, programes de recomanació de llibres, activitats que facilitin el contacte entre autors i lectors, etc.

Segells de reconeixement d'administració oberta