Esteu aquí: Inici Què fem Notícies Notícies 2015 La Casa de les Lletres presenta la programació de Primavera 2015

La Casa de les Lletres presenta la programació de Primavera 2015

La Casa de les Lletres presenta la programació de Primavera 2015

L’acte de lliurament dels Premis Literaris, les exposicions i el suport a la creació literària, els elements destacats
La Casa de les Lletres presenta la programació de Primavera 2015 L'exposició 'Lletres Llegades' es farà durant la Primavera Literària
17/03/2015

Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa la programació literària que proposa la Casa de les Lletres, amb la col·laboració d’entitats i agents del sector, per als propers mesos. I és que a banda de tot un seguit d’actes relacionats amb la tradicional primavera literària, també arriben novetats com una exposició que definirà el llegat patrimonial, la nova web de lletres i la celebració de diferents efemèrides, entre d’altres. En aquest sentit, aquest 2015 es dedicarà a la continuació de la celebració de la 25a convocatòria del premi Pin i Soler, amb l’exposició itinerant que ja s’ha vist en tres espais de la ciutat i encara es podrà veure, fins a l’estiu, en tres espais més, entre ells el vestíbul del Teatre Metropol, també continuarà el Quixot d’Avellaneda; així com l’homenatge al filòleg, bibliògraf i editor Amadeu-Joan Soberanes; recentment traspassat i l’homenatge a Montserrat Abelló durant l’acte de lliurament de premis del 9 de maig. Montserrat Abelló

En la línia de protecció del Patrimoni Literari, l’activitat central serà l’exposició Projecte Lletres Llegades. La Casa de les Lletres i el Patrimoni literari tarragoní, a través de la qual es donarà a conèixer el que s’entèn per Patrimoni literari i de quina manera es pot intervenir des de la Casa de les Lletres. D’altra banda, es mantindrà la itinerància de les dues exposicions que es van produir la Tardor passada. En total, aquestes dues exposicions s’hauran vist en 12 llocs diferents.

A part del suport a l’Escola de Lletres, la Casa de les Lletres també col·labora amb altres iniciatives literàries com per exemple de la Cooperativa Obrera, amb lectures dramatitzades i altres esdeveniments literaris que s’aniran desenvolupant amb motiu, d’una banda, del Dia Mundial de la Poesia que compta amb una exposició i dos recitals i en un intercanvi amb el Centre de Lectura de Reus. També es farà una Jornada de portes obertes a la Casa de les Lletres i l’Escola de Lletres, el dissabte 18 d’abril i finalment l’acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona, el proper 9 de maig, com a colofó d’aquesta convocatòria, que enguany ha tornat a tenir una altíssima participació i que s’organitza, conjuntament amb Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística. També es manté el cicle Veus paral·leles, organitzat per l’APELLC, la Institució de les Lletres Catalanes i la Casa de les Lletres, que enguany portarà a la nostra ciutat tres poetes catalans i tres de finesos, el proper 28 de juny.

Pel que fa a l’impuls de la lectura, a més de les activitats pròpies de les biblioteques, el proper juny oferirem una programació específica, que ja presentarem oportunament, a iniciativa del col·lectiu TeclaSmit, consistent a oferir un seguit de textos de clàssics grecs sota el títol general Dones Mite, que es podran escoltar i veure en diferents espais patrimonials.

Finalment informar que s’ha renovat totalment la pàgina web de Lletres, que ara és de la Casa de les Lletres, amb la voluntat de convertir-la en un portal on es pugui consultar no només l’activitat que anem generant tots plegats, sinó també un arxiu de documents de tot tipus (llibres, revistes, fotografies, programes de ràdio i televisió, etc.) que puguin ser útils en un futur.

> Accés al dossier de premsa de la Primavera Literària 2015

Segells de reconeixement d’administració oberta