Esteu aquí: Inici Què fem Notícies Notícies 2017 Aprovat el Servei Municipal de Biblioteques

Aprovat el Servei Municipal de Biblioteques

Aprovat el Servei Municipal de Biblioteques

El darrer Ple va acordar posar en marxa el Servei i adscriure la Biblioteca de Torreforta a la conselleria de Cultura
27/11/2017

El darrer Ple municipal va acordar la creació del Servei Municipal de Biblioteques de Tarragona i el canvi d’adscripció dels serveis actuals de lectura pública a la conselleria de Cultura, la Biblioteca de Torreforta. La creació del Servei és el primer pas per poder executar el Pla de Biblioteques (2017-2022) que permetrà normalitzar els serveis públics d’accés a la cultura a la ciutat d’acord amb el marc legislatiu vigent.

La consellera de Cultura, Begoña Floria, ha destacat el paper de les biblioteques públiques “com a lloc de trobada, d'interacció, de desenvolupament personal i col·lectiu, d'expressió de la diversitat cultural, generacional i social. A més, és importantíssim poder oferir la lectura com a alternativa d'oci a les noves generacions”. En aquest sentit ha valorat de manera positiva la creació del Servei Municipal de Biblioteques i la posada en marxa del Pla, i ha assegurat “són eines fonamentals i imprescindibles per a la política cultural de Tarragona”.

El Servei Municipal de Biblioteques de l’Ajuntament de Tarragona gestionarà i coordinarà els futurs equipaments; el primer dels treballs que s’iniciaran serà la reforma del Mercat de Torreforta per traslladar-hi l’actual biblioteca, ubicada ara al Centre Cívic.

Segells de reconeixement d'administració oberta