Esteu aquí: Inici Què fem Notícies Notícies 2018 Obertura de l'any institucional Montserrat Abelló

Obertura de l'any institucional Montserrat Abelló

Obertura de l'any institucional Montserrat Abelló

Se celebrarà demà a les 19 h a l'Ajuntament de Tarragona
31/01/2018

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i la secretària general del departament de Cultura de la Generalitat, M. Dolors Portús, presidiran demà a les 19.00h. i al Saló de Plens de l’Ajuntament de Tarragona, l’acte d’obertura institucional de l’Any Montserrat Abelló.

També hi intervindran la comissària de l’Any Abelló, Laura Borràs, i la professora de la URV, Montserrat Palau, que en farà la glossa. La interpretació de poemes de Montserrat Abelló, musicats per Xavi Múrcia i cantats per Mirna Vilasís, que formen part del disc Espero meravelles, tancarà la vetllada.

Montserrat Abelló (Tarragona, 1918 - Barcelona, 2014) ha estat una de les més grans poetes catalanes del darrer quart del s. XX i inicis del XXI. A la seva qualitat poètica, uneix la reivindicativa dels drets de la dona i el compromís de país. Ha obtingut alguns dels guardons més rellevants de la cultura catalana, com ara la Creu de Sant Jordi, per la seva tasca com a traductora (1998) o el Premi de la Crítica Serra d’Or de poesia (1999); el Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana (2008), pel conjunt de la seva obra com a poeta i traductora; el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2008) i el Premi Nacional de Cultura (2008), aquests dos darrers per la seva trajectòria professional i artística.

Segells de reconeixement d'administració oberta