• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Què fem Notícies Notícies 2020 Es tanca la convocatòria dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona d’enguany amb altes xifres de participació

Es tanca la convocatòria dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona d’enguany amb altes xifres de participació

S’han presentat un total de 378 treballs, 114 dels quals són novel·les que opten al Pin i Soler
22/01/2020

El passat dia 15 de gener, a les 12 h de la nit, va tancar-se el termini de presentació de treballs als Premis Literaris Ciutat de Tarragona en l’edició actual de 2019-2020. Un cop revisats tots els originals per comprovar-ne el compliment de les bases i fet el recompte, el resultat és el següent:

Premi de novel·la Pin i Soler: 114 (en l’edició anterior, 90)

Premi de traducció Vidal i Alcover: 12 (en l’edició anterior, 13)

Premi de narrativa curta per Internet Tinet: 252 (en l’edició anterior, 190)

Així, la xifra de novel·les presentades al premi Pin i Soler continua sent una xifra molt alta, per damunt de les que es registren en premis similars: la segona més alta en la història d’aquest premi, que va ser de 116 novel·les el 2015. El premi Pin i Soler es manté com el premi de novel·la en català amb més participants.

Pel que fa a la xifra de relats presentats al premi Tinet, els 252 que s’hi han presentat constitueixen també una xifra prou alta, molt per sobre de la mitjana (de 209 treballs) que aquest premi ha enregistrat al llarg de les seves 23 convocatòries.

Per últim, la xifra de projectes de traducció presentats al premi Vidal Alcover, que sempre ha estat un premi de participació no tan alta però de gran qualitat, queda estabilitzada en 12 projectes. En la darrera etapa, el premi Vidal i Alcover ha oscil·lat entre els 6 projectes de 2012 i els 20 de 2016. Les traduccions són principalment de l’anglès i del francès, tot i que també hi ha propostes de grec clàssic, espanyol, rus i romanès. Pel que fa a l’estil literari, hi ha un predomini de la poesia, però també novel·les, recull de relats breus, teatre i assaig.

En tots tres premis es detecta que els participants provenen dels diferents territoris de parla catalana. La majoria, del Principat de Catalunya, i la resta, del País Valencià, les Illes Balears, Andorra i la Catalunya Nord.  

A partir d’aquest moment, els lectors que fan la preselecció de les obres i els membres dels jurats començaran a treballar perquè el proper 16 de maig es puguin donar a conèixer els tres veredictes. Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona són convocats per l’Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, i compten amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la Joieria Blázquez i les editorials Cossetània, 1984 i Angle.

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona
Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal