Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2013 Tarragona participa en el Trajecte Solidari 100 km pel GR-92

Tarragona participa en el Trajecte Solidari 100 km pel GR-92

Tarragona participa en el Trajecte Solidari 100 km pel GR-92

Agermana la Barcelona Olímpica del 92 amb els jocs Mediterranis del 2017 i recull fons per engegar un projecte terapèutic a l’escola Solc.
Tarragona participa en el Trajecte Solidari 100 km pel GR-92 Foto: Mauri Fernández
16/10/2013

L’afany de superació d’un grup d’atletes que volen afrontar nous reptes personals, i la necessitat de l’escola Solc de tornar a engegar un projecte terapèutic com la hipoteràpia per a alumnes amb discapacitat intel·lectual, ara aturat per manca de recursos econòmics, han impulsat el Trajecte Solidari. És per una causa en benefici de la qualitat de vida d’un col·lectiu vulnerable a la crisi econòmica i a les retallades pressupostàries. Per aquest motiu, s’han unit esforços i solidaritat a través de l’esport.

“El Trajecte Solidari uneix Barcelona, cap i casal, amb la capital de Tarragona, agermana els Jocs Olímpics del 92 amb els Jocs Mediterranis del 2017, amb una cursa de gran recorregut i una teràpia rehabilitadora de continuïtat. Tot això, procurant que el record dels Jocs de Barcelona doni pas un altre gran repte com és la planificació i l’execució dels Jocs de Tarragona”, ha manifestat el regidor d’esports Joan Sanahujes. Es col·labora amb els alumnes de l’Escola Solc amb un esforç solidari i col·lectiu on, a més del repte de córrer 100 km, volem involucrar i conscienciar a la gent de Tarragona i comarques sobre les necessitats terapèutiques específiques de les persones amb discapacitat.

LEscola Solc és un centre deducació especial creada a l’any 1978. Atén alumnes entre els 3 i els 21 anys amb necessitats educatives especials derivades de discapacitat intel·lectual moderada, severa o profunda; amb o sense dèficits motòrics i/o sensorials associats, trastorns generalitzats del desenvolupament i de l’espectre autista i trastorns de la conducta i de la personalitat. La hipoteràpia és una teràpia integral emprada per professionals de la salut física o mental per promoure la rehabilitació de nens, adolescents i adults en l'àmbit neuromuscular, psicològic, cognitiu i social per mitja del cavall com a eina terapèutica.

Els atletes que pretenen córrer els 100km (en realitat són 7 més, un cop s’arriba al terme municipal) tot unint les dues ciutats pel GR92 són: Toni Tovar, (bomber) corredor experimentat de curses d’asfalt i de muntanya (10Km, 1/2 maratons, maratons de muntanya); Mohsen Al Haddad (atleta), corredor experimentat en curses d’asfalt i de muntanya i reputat guanyador de moltes curses de les nostres contrades; Jordi López i Polo (fisioterapeuta), corredor experimentat de curses d’asfalt i de muntanya (10Km, 1/2 maratons, ultra maratons i duatlons de muntanya); Toni Tovar (informàtic), corredor experimentat de curses d’asfalt i de muntanya (10Km, 1/2 maratons, ultra maratons i duatlons de muntanya) que ha participat en expedicions d alta muntanya (8000m); Jaume Terés (Guàrdia Local) corredor experimentat de curses d’asfalt i de muntanya sobretot avesat a fer carreres d’ultratrail.

Aquest diumenge 20 d’octubre i per tal d’esperar i amenitzar l’arribada dels participants, la plaça de la Font acollirà, de les 17 a les 20 hores, tot un seguit d’activitats com per exemple: classes d’aeròbic, de zumba, refrigeris, tallers de maquillatge, etc. Els Jocs Mediterranis Tarragona 2017 s’han sumat a aquesta iniciativa i tindran estand propi a la plaça de la Font, on, entre altres activitats, s’informarà sobre el procés per fer-se voluntari i es repartirà marxandatge dels jocs.

El Timming aproximat previst és el següent:

  • Per als voluntaris que vulguin acompanyar els darrers trams


Darrers 10 Km, a l urbanització Castellot a La Riera de Gaià a les 6:30 h.Darrers 5 Km, carrer Alosa cantonada amb Milà de Boscos de TarragonaÚltims trams pels alumnes de l’Escola Solc, distància 1000 metres, a la rotonda del mil·lenari.Últims trams pels alumnes de l’Escola Solc, distància 300 metres a la Capçalera del Circ

  • Activitats lúdiques a la Plaça de la Font


17:00 h a 17:30 h Sessió d'aeròbic

17:30 h a 18:30 h. Actuació d’un mag

18:30 h a 19:30 h Sessió de zumba

19:30 h a 20:30 h Sessió de DJ

Cap a les 20:00 h es farà sorteig de samarretes cedides pel CBT i NàsticArribada corredorsCloenda

Limport de les inscripcions és íntegrament pel projecte terapèutic hipoteràpia de l’escola Solc. Número de comte per a fer les aportacions: Entitat: La Caixa, compte Trajecte Solidari GR 92 : 2100-3500-12-2200327430

Per a més informació: grsolidari.cat/solc.html i www.dexcursio.net/gr92/etapes.html.

Segells de reconeixement d’administració oberta