Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2014 V Edició de Run for Parkinson's

V Edició de Run for Parkinson's

V Edició de Run for Parkinson's

S’espera mobilitzar a més de 1.000 persones en cada una de les 100 ciutats diferents de tot el món, amb la fita de poder aconseguir sumar 100.000 participants
V Edició de Run for Parkinson's Presentació de Run for Parkinson's
03/04/2014

 

Aquest matí ha tingut lloc la presentació de la cinquena edició de Run for Parkinson’s. Tot i ser la segona malaltia a l’estat, el Parkinson és una autèntica desconeguda per a la major part de la societat, és una malaltia degenerativa progressiva del sistema nerviós. Es produeix a causa de la manca de dopamina que el cervell ha deixat de fabricar en l’anomenada substància negra.

Existeix la creença generalitzada de que la malaltia afecta exclusivament a persones grans, però en un 20% dels afectats els símptomes apareixen abans dels 40 anys, i els casos detectats en gent jove van en augment.

La malaltia de Parkinson s’associa amb la tremolor, tot i que aquest símptoma no es presenta en tots els afectats. Entre els principals símptomes destaquen, entre d’altres, la depressió, l’apatia, la rigidesa, la tremolor, la lentitud de moviments, l’alteració de la marxa i l’equilibri.

Antecedents del “Run for Parkinson”

La campanya “Run for Parkinson” és una acció d’informació social i de solidaritat amb tots els afectats que pateixen la malaltia de Parkinson arreu del món. La primera edició es va organitzar l’any 2010, i es van recórrer més de 9.000 km entre les diferents ciutats, participant un total de més de 5.000 persones.

La participació ha anat en augment durant els darrers anys, fins arribar a recórrer 120.000 km, amb la col·laboració de més de 30.000 persones en 80 ciutats de tot el món.

Per a aquesta edició, que tindrà lloc durant el mes d’abril del 2014, s’espera mobilitzar a més de 1.000 persones en cada una de les 100 ciutats diferents de tot el món, amb la fita de poder aconseguir sumar 100.000 participants.

“És tracta de que tothom pugui col·laborar en aquesta malaltia neurodegenerativa, de manera solidària, amb el seu granet de sorra. Per això, l’Ajuntament de Tarragona dóna suport a la iniciativa i convida a participar a tota la ciutadania”, ha manifestat el regidor d’Esports, Joan Sanahujes.

Àmbit i localització

El “Run for Parkinson” és una convocatòria a nivell mundial, on hi participen països com: Itàlia, Portugal, Alemanya, Brasil, Bolívia, Veneçuela, Xile, Mèxic, Guatemala, Argentina, Espanya, Estats Units i Colòmbia. Les associacions de Parkinson de cada país organitzaran les curses en l'àmbit local, en diferents ciutats, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial del Parkinson, 11 d’abril 2014.

L’Associació de Parkinson de les Comarques de Tarragona pretén aconseguir la implicació del màxim nombre de persones participants, una major difusió d’informació sobre la malaltia, i la seva repercussió d’aquest acte solidari en els mitjans de comunicació.

L’escenari escollit per dur a terme l’acte a Tarragona ha estat el Passeig de les Palmeres, el dia 06 d’abril, de 10 a 14 hores, i constarà de dos itineraris diferents.

Destinataris

La societat en general, ja que es pretén sensibilitzar la societat amb la malaltia, malgrat que es vol donar una especial atenció a tots els malalts de Parkinson i als seus familiars. No és necessari ser un afectat o familiar directe per poder participar, poden fer-ho totes les persones que hi estiguin interessades i vulguin col·laborar.

Objectius

• Donar a conèixer la malaltia de Parkinson.
• Sensibilitzar les administracions públiques i empreses privades sobre la necessitat de la seva participació en el desenvolupament de politiques de suport dels afectats i les seves famílies.
• Mantenir i promocionar les activitats de les associacions de Parkinson.
• Consolidar-se com una cita en el calendari de les activitats organitzades en commemoració del Dia Internacional del Parkinson de cada any.

Metodologia i activitats

Cada participant, en principi, donarà una volta al circuit o bé les que desitgi en el passeig. Es pretén aconseguir el major nombre de quilòmetres possible, per això s'anima a que tothom faci el major nombre de voltes que pugui. Si no fos possible completar una volta, al llarg del circuit es col·locaran voluntaris que acabaran el relleu de la persona que no pugui fer-ho.

Paral·lelament es farà una caminada amb un recorregut aproximat de 10 km amb la col·laboració del Grup d’Escoltes de la Salle de Torreforta.

Més informació:
Pàgina web oficial global: http://spain.run4parkinson.org/
Associació de Parkinson Comarques de Tarragona
Cori Sancho (coordinadora) Tel. 666.49.23.03

• Adjuntem pdf informatiu.
• Foto d’esquerra a dreta: Carles Raúl Padilla de l’Agrupament Escolta de la Salle de Torreforta, Cori Sancho coordinadora de l’Associació Parkinson, Joan Sanahujes regidor d’Esports Ajuntament de Tarragona i Maria del Carme Martí, Presidenta de l’Associació Parkinson.

Segells de reconeixement d’administració oberta