Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2020 Emotiu homenatge en record de les víctimes de la COVID-19 i de reconeixement als col·lectius que hi han treballat

Emotiu homenatge en record de les víctimes de la COVID-19 i de reconeixement als col·lectius que hi han treballat

Emotiu homenatge en record de les víctimes de la COVID-19 i de reconeixement als col·lectius que hi han treballat

L’alcalde ha volgut ampliar l’agraïment a tota la ciutadania
Emotiu homenatge en record de les víctimes de la COVID-19 i de reconeixement als col·lectius que hi han treballat D'esquerra a dreta, les persones que han descobert la placa d'homenatge: l'alcalde Pau Ricomà, Abderazak El Kouz, Carlotta Corona, RongRong Zhu i Xavier Fort. Foto: Mauri.
05/07/2020

Aquest vespre Tarragona ha volgut recordar les víctimes de la COVID-19 i ha volgut agrair la tasca duta a terme pels nombrosos col·lectius que han fet un esforç continuat per vèncer la pandèmia i a que a hores d’ara continuen actius. I l’acte s’ha iniciat de manera simbòlica, aplaudint, a les 20 h del vespre al Parc Francolí.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha destacat en el seu parlament, que a l’acte “s’hi ha convidat testimonis directes de la pandèmia, familiars de les víctimes i supervivents, als que volem donar el nostre escalf, respecte i afecte”, així com a treballadors i treballadores “als quals volem agrair, de tot cor, les vostres transcendentals actuacions, des de tots els àmbits: als que treballeu al sector de la salut; els que teniu cura de les persones més fràgils; tots els que heu vetllat perquè poguéssim confinar-nos de manera exemplar; els del sector del transport i alimentari i de manera especial, a tots els serveis públics”. I ha apuntat que “també cal agrair les mostres de suport voluntàries i solidàries i les iniciatives privades, com ara la fabricació de mascaretes o productes sanitaris”.

Durant l’acte, al que hi ha assistit unes 200 persones, s’ha descobert una placa commemorativa al davant d’una olivera que servirà de record, un arbre típicament mediterrani que simbolitza la pau i propicia un producte, l’oli, que és símbol de guarició. La placa, l’han descobert quatre persones que pretenen simbolitzar el conjunt de tarragonins i tarragonines. La Carlotta Corona, una nena de només cinc anys, que els va fer en confinament i va ser felicitada per la Guàrdia Urbana, una bona iniciativa que pretenia alegrar aquell aniversari tan estrany. També s’hi ha apropat l’Abderazak El Kouz, un jove de 16 anys, molt implicat en diferents iniciatives del barri de Sant Salvador, on resideix, i a qui el confinament va obligar a trencar la seva rutina a ell, als seus pares i als seus set germans. La RongRong Zhu, de 36 anys, que pertany a la comunitat xinesa, una dona molt implicada en la vida de la ciutat i amb una predisposició que ha augmentat encara més amb l'arribada de la pandèmia. I finalment, mossèn Xavier Fort, que és actualment el capellà de l'Hospital Joan XXIII i, als seus 82 anys, va patir i superar la COVID-19.

L’acte ha estat conduit per la periodista Yolanda García, que ha anat donant pas als diferents personatges i moments, i que també ha donat pas a les paraules de l’escriptora Lurdes Malgrat i a la interpretació de diferents peces musicals, que han anat a càrrec dels músics Guillem Vellvé, Alexis Lanza, Medir Bonachí i Xavier Pié. Finalment l’alcalde ha tancat l’acte amb el seu parlament.

Ricomà ha volgut adreçar-se a les persones, per cloure l’acte. Ha agraït el bon comportament dels tarragonins i tarragonines “en uns mesos difícils de suportar”. Ha destacat l’esforç de “les persones i famílies que ho han passat i encara ho passen malament” i ha declarat que “hem crescut com a ciutat i seguirem creixent perquè tenim la determinació, la força i la solidaritat per a fer-ho possible”.

Per a més informació, podeu llegir Un vol llunyà, el text literari que ha creat especialment l'escriptora Lurdes Malgrat per l'acte d'homenatge (PDF).

Segells de reconeixement d’administració oberta