Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Atenció ciutadana OMIC-Oficina Municipal d'Informació en Consum

OMIC-Oficina Municipal d'Informació en Consum

Què és l'OMIC

L’Oficina Municipal d’Informació en Consum (OMIC) de l'Ajuntament de Tarragona és un servei públic de consum que informa, orienta i assessora les persones consumidores del municipi de Tarragona sobre llurs drets i deures i les formes d’exercir-los.

Si no estàs empadronat/ada a Tarragona, hauràs de contactar amb el servei públic de consum que et correspongui, d’acord amb el teu domicili (principi de proximitat). Si vius a Catalunya, pots cercar-lo des de l'enllaç La teva oficina de consum, de l'Agència Catalana del Consum.

Consultes

Pots demanar informació a la nostra oficina trucant al telèfon 977 296 119, dins el nostre horari d'atenció, o enviant la teva consulta via correu electrònic a omic@tarragona.cat.

Reclamacions o queixes

En aquest enllaç et pots informar del procediment que has de seguir per reclamar o per presentar una queixa o una denúncia de consum a una empresa: Consultes i reclamacions, de Agència Catalana del Consum. La nostra OMIC només tramita les queixes i les reclamacions, no les denúncies.

Recorda que, si vols reclamar, primer has de plantejar la reclamació davant l’empresa. Si en el termini d’un mes no arribes a una solució satisfactòria, pots presentar el full oficial de reclamació o un escrit sol·licitant la mediació de la nostra oficina en el registre de l’OMAC de l’Ajuntament de Tarragona, adjuntant-hi la documentació que acrediti la relació de consum i el justificant d’haver fet la reclamació prèvia a l’empresa.

Si necessites el model del full oficial de reclamació, pots descarregar-lo des de l'enllaç Obligacions generals per a les empreses.

Registre electrònic de les reclamacions o queixes

Si tens signatura electrònica, pots registrar la teva reclamació o queixa en el nostre ajuntament de forma telemàtica, unint-la al tràmit d’una sol·licitud genèrica (seleccionant “TRAMITAR AMB CERTIFICAT”), des del següent enllaç: Sol·licitud genèrica - Seu electrònica.

Dades de contacte

  • Telèfon: 977 296 119
  • Adreça: Plaça de la Font, 1
  • Adreça electrònica: omic@tarragona.cat
  • Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 10 h a 13 h
Segells de reconeixement d'administració oberta