Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Casaments Casaments civils a l'Ajuntament

Casaments civils a l'Ajuntament

L'Ajuntament de Tarragona s'encarrega de la celebració de casaments civils que es fan per delegació del Registre Civil. L’alcalde és qui té la potestat de celebrar els matrimonis civils i que, a la seva vegada, delega en els diferents regidors municipals.

L'Àrea responsable d'aquest procediment és la de Relacions Ciutadanes i Protocol.

Requisits

Per celebrar un casament civil a l’Ajuntament de Tarragona, cal ser major d’edat i haver iniciat l’expedient al Registre civil de Tarragona.

Pel que fa als casaments civils sense cerimònia que es facin en dijous, caldrà que com a mínim un dels membres de la parella estigui empadronat o hagi nascut a la ciutat de Tarragona.

Tornar

Inici de l'expedient

La tramitació de l'expedient s'haurà d'iniciar al Registre Civil de Tarragona (Rambla Nova, 120 - Telèfon 977 920 008), indicant la voluntat d'oficiar la cerimònia a l'Ajuntament de Tarragona.

Entre els dos i tres mesos següents a l'inici del procediment, el Registre Civil envia l'autorització a l'Ajuntament per a la celebració del matrimoni.

Tornar

Modalitats

A l'Ajuntament es poden celebrar:

  • Casaments civils amb cerimònia: L'acte acostuma a tenir una durada de 25 minuts. Es fa a la Sala del Balcó Principal (capacitat màxima d'unes 40 persones), els dissabtes al matí i/o tarda segons calendari anual i disponibilitat horària. Les característiques de la cerimònia (música, idioma, anells, etc.) s'acorden al moment de fer la reserva.

  • Casaments civils sense cerimònia: Acte administratiu d'uns 10 minuts de durada on només són presents els contraents i els testimonis. Es fa els dijous al matí (segons calendari anual) al Saló dels Tarragonins Il·lustres o en un despatx, segons disponibilitat. La cerimònia consisteix en la lectura dels articles del Codi civil, el consentiment dels contraents i la signatura de la documentació oficial.

Tornar

Tramitació

Un cop iniciat l'expedient al Registre Civil, els contraents demanen la celebració de la cerimònia a l'Ajuntament. Ho poden fer:

Aquest tràmit permet fer una prereserva de la data prevista per la parella, que s’haurà de consensuar definitivament, segons disponibilitat, amb el Departament de Protocol i Relacions Ciutadanes.

Tornar

Documentació a aportar

S'haurà de presentar un formulari de sol·licitud que es facilitarà al Departament de Protocol i Relacions Ciutadanes, i adjuntar:

  • Fotocòpia del DNI/NIE o passaport dels contraents i dels testimonis que han de ser com a mínim dues persones majors d'edat (no necessàriament familiars)
  • Còpia del document que acredita l'inici de la tramitació de l'expedient al Registre Civil.

Tornar

Reserves i dates de celebració

Per fer la reserva de data i hora de l'enllaç, s'ha de passar per les oficines de Protocol i Relacions Ciutadanes (plaça de la Font, 1) amb la documentació que es demana al punt anterior, o trucar al telèfon 977 296 169 per consultar disponibilitat.

També es pot fer tramitació electrònica a la Seu electrònica de l'Ajuntament. En aquest cas, es genera una sol·licitud que arriba al Departament amb la data i l’hora prevista i que posteriorment s’haurà de consensuar amb els contraents, segons la disponibilitat del calendari.

Els horaris de celebració dels enllaços són:

  • Dijous: d'11.30 a 13 h cada trenta minuts
  • Dissabte: matins, a les 11.30, 12,30 i 13.30 h; tardes, a les 17, 18 i 19 h.

Podeu consultar les dates de celebració al calendari del següent enllaç:

Calendari 2023

Calendari 2024

Tornar

Taxes

El cost d’aquest acte ve regulat per les taxes municipals corresponents aprovades cada any (ordenança fiscal 15, apartat 22 - OF 15.22).

  • Dijous: gratuït
  • Dissabte matí: 155,15 €
  • Dissabte tarda: 258,53 €

Tornar

Més informació

Tel.: 977 296 169 - 977 296 182

A/e: protocol@tarragona.cat

Segells de reconeixement d'administració oberta