Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal PSC Notícies i mocions 2016 Per governar, cal estar al Govern

Per governar, cal estar al Govern

22/03/2016

Ens trobem en temps de vertígens, de xarxes socials, de política de l’espectacle, d’eslògans de 140 caràcters, de pancartes, d’indignacions dividides, de judicis públics, d’escarnis ràpids... I també en temps de problemes complexos, d’injustícies creixents, de reptes nous, i també de vells, de polarització política, de negociació i de necessitat valentia i de visió. I en aquests temps, cal un Govern estable, amb acords clars i transparents i que permetin tirar la ciutat endavant.

Lamentablement, vivim moments de confusió del que significa ser representant de la ciutadania a l’Ajuntament de la teva ciutat. Noto a faltar, per exemple, presència institucional de determinats grups polítics en esdeveniments importants, com els actes protocol·laris de la Festa Major o de la Setmana Santa. Em sobren expressions al plenari municipal que queden molt lluny del que seria un debat polític rigorós a l’alçada del que esperen els tarragonins i tarragonines, en contingut i també en la forma. Aquesta confusió també arriba al paper que ha de tenir el govern i l’oposició. Des de l’inici de la democràtica, el Govern, governa, i l’oposició, fiscalitza, fa tasques de control i presenta alternatives. Però això no passa en aquest mandat a Tarragona....

Mai havia passat voler modificar els pressupostos a cop de moció, plantejar acordar temes que ja estan en marxa o tramitant-se o substituir la feina de les comissions i del dia a dia de treball constant amb les regidories amb iniciatives al plenari un cop al mes. Mai s'havien sentit, com ara, intents d’imposar com ha d’actuar l’altre, dir a un grup municipal què ha de votar o voler que l’oposició sigui un bloc conjunt i qui surt de la “disciplina” ser batejat com “oposició de l’oposició”.

Resulta evident que alguns partits volen governar des de l’oposició, sense comprometre’s seriosament, i que l’estabilitat actual del Govern els hi molesta. Fins i tot semblaria que se senten incòmodes quan les seves mocions o declaracions institucionals tirin endavant amb el vot de PSC, PP i UDC de forma freqüent i natural. Tot això, però, són temes “de polítics”, de mirar-nos el melic en lloc de centrar l’atenció a treballar per tirar la ciutat endavant que és el que espera la ciutadania.

 

Begoña Floria

Portaveu del Govern

Ajuntament de Tarragona

Segells de reconeixement d'administració oberta