Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2015 L'Ajuntament i Ematsa prorrogen el Conveni per bonificar el rebut de l'aigua a persones amb precarietat econòmica

L'Ajuntament i Ematsa prorrogen el Conveni per bonificar el rebut de l'aigua a persones amb precarietat econòmica

L'Ajuntament i Ematsa prorrogen el Conveni per bonificar el rebut de l'aigua a persones amb precarietat econòmica

Es destinaran 65.000 euros a bonificar els rebuts del servei domiciliari d’aigua i clavegueram per a les famílies que per la seva situació socioeconòmica no puguin fer front el pagament de les factures d’aigua.
L'Ajuntament i Ematsa prorrogen el Conveni per bonificar el rebut de l'aigua a persones amb precarietat econòmica Signatura del conveni amb EMATSA. Foto: Mauri.
10/03/2015

L’alcalde i president de l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el gerent de l’Empresa Municipal d’Aigües de Tarragona, Daniel Milán, han signat la pròrroga del conveni formalitzat el maig del 2013 per concedir ajuts a persones que estan en situació de necessitat i urgència social.

Enguany es destinaran 65.000 euros a bonificar els rebuts del servei domiciliari d’aigua i clavegueram per a les famílies que per la seva situació socioeconòmica no puguin fer front el pagament de les factures d’aigua.

L’any passat el fons va ser de 61.000 euros i s’hi van acollir 273 famílies. L’alcalde ha afirmat que “cap família que hagi tingut necessitat d’aquest fons s’ha quedat sense ajut, sempre amb els informes de serveis socials preceptius”.

Les sol·licituds s’han de presentar als serveis socials de l’IMSS; alguns dels requisits per l’obtenció de l’ajut són:

  • Ser titular o llogater d’un contracte individual de subministrament d’aigua potable per abastament domiciliari de la seva vivenda habitual amb EMATSA.
  • Sols serà d’aplicació en aquells contractes en els que sigui residencia habitual.
  • Tenir la valoració tècnica efectuada pels equips bàsics municipals de serveis socials, on s’informi que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica puntual, situació de pobresa o exclusió social.
  • La sol·licitud de condonació del deute es podrà efectuar una única vegada durant el període 2015.

 

L’ acord té vigència fins al 31 de desembre d’enguany.

Segells de reconeixement d’administració oberta