Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2016 Mocions aprovades al plenari d'avui, 20 de maig

Mocions aprovades al plenari d'avui, 20 de maig

Mocions aprovades al plenari d'avui, 20 de maig

Al Consell Plenari d'avui, 20 de maig, s'hi han votat catorze mocions i s'hi han assumit 2 declaracions institucionals
Mocions aprovades al plenari d'avui, 20 de maig Moment del plenari d'avui
20/05/2016

 

Avui, divendres, 20 de maig, ha tingut lloc la darrera sessió ordinària del Consell Plenari. En podeu consultar l'ordre del dia a la seu electrònica.

S'hi han presentat catorze mocions dels diversos grups del consistori i s'hi han assumit dues declaracions institucionals.

 

Punts de l'ordre del dia aprovats

 • Aprovar els preus públics dels serveis educatius municipals per al curs 2016/2017: llars d'infants municipals, Escola Municipal de Música i Centre Municipal de Formació d'Adults Fòrum.
 • Aprovar els preus de les entrades i espectacles, de la temporada de teatre del primer semestre de 2016
 • Aprovar els preus de les entrades per activitats i el programa/revista del Festival Tarraco Viva 2016
 • Aprovar els preus públics del Casal d'Estiu i Tàrraco Jove d'estiu 2016, prèvia ratificació del Consell Plenari de la incorporació a l'ordre del dia.
 • Assumir el segon Text refós modificat de la Modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), consistent a regular les zones on és permès implantar centres de culte.
 • Aprovar inicialment les bases dels ajuts a la contractació de persones participants en programes de polítiques actives d'ocupació.

 

Podeu consultar el text íntegre dels punt de l'ordre del dia aprovats a la seu electrònica.

 

Declaracions institucionals assumides pel consistori

 • Per a la implementació de la Llei 11/2014, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia . Accediu al document íntegre en PDF.
 • Per fer front a l'estigma i la discriminació relacionats amb l'epidèmia del VIH/Sida (CUP-PSC-C's-ICV-EUiA). Accediu al document íntegre en PDF,

 

Mocions dels grups municipals aprovades

Moció per demanar la modificació del tant per cent de recaptació del fons per al foment del turisme destinat a les administracions locals i per demanar lliure elecció en les actuacions municipals a adoptar en defensa del turisme local (PP). Accediu al document íntegre en PDF.

 • Resultat: 14 vots a favor (UDC, ICV, PP, PSC), 6 en contra (CiU, ERC) i 6 abstencions (CUP i C'S)

 

Moció de suport a les entitats del tercer sector social de Catalunya i de rebuig a la gestió estatal dels fons procedents del 0,7% de l'IRPF (ERC-MES-MDC). Accediu al document íntegre en PDF.

 • Resultat: 17 vots a favor (UDC, ICV, CUP, CiU, ERC, PSC), 2 en contra (PP) i 4 abstencions (C'S)

 

Moció per impulsar un pla d'accessibilitat a la ciutat de Tarragona (ERC-MES-MDC). Accediu al document íntegre en PDF.

 • Resultat: 13 vots a favor (ICV, CUP, CiU, ERC, C'S), 11 vots en contra (UDC, PP, PSC) i 1 abstenció (per absència d'un regidor del PP)

 

Moció per avançar en la implementació de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible d'acord amb el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de Tarragona (ERC-MES-MDC). Accediu al document íntegre en PDF.

 • Resultat: 13 vots a favor (ICV, CUP, CiU, ERC i C'S) i 12 en contra (UDC, PP, PSC)

 

Moció per a la creació d'una partida pressupostària d'inversions participativa (C'S-CUP). Accediu al document íntegre en PDF.

 • Resultat: Unanimitat de tots els grups municipals.

 

Moció per sumar-se a la Xarxa de Ciutats Lliures del Tràfic de Dones, Nenes i Nens destinats a la prostitució (PSC). Accediu al document íntegre en PDF.

 • Resultat: 15 vots a favor (UDC, ICV, CiU, PP, PSC), 8 en contra (ERC i C'S) i 2 abstencions (CUP).

 

Moció en suport a la Llei 24/2015 i a la sobirania legislativa del Parlament de Catalunya en matèria d'habitatge i pobresa energètica (CUP). Accediu al document íntegre en PDF.

 • Resultat: 17 vots a favor (ICV, CUP, CiU, ERC, PSC) i 8 abstencions (UDC, PP, C'S).

 

Mocions dels grups municipals desestimades

Moció de suport als ajuntaments investigats per l'Audiència Nacional i al Dret a Decidir (CUP). Accediu al document íntegre en PDF.

 • Resultat: 17 vots en contra (UDC, PP, C'S, PSC) i 9 vots a favor (ICV, CUP, CiU i ERC)

 

Moció presentada pel col·lectiu BDS per demanar la solidaritat de l'Ajuntament de Tarragona amb el poble palestí (CUP-ICV-EUiA). Accediu al document íntegre en PDF.

 • Resultat: 19 vots en contra (UDC, CiU, PP, C'S i PSC), 3 a favor (ICV i CUP) i 4 abstencions (ERC).

 

Moció en defensa de la cooficialitat de les llengües a Catalunya i de reconeixement de la seva pluralitat lingüística (C's). Accediu al document íntegre en PDF.

 • Resultat: 18 vots en contra (UDC, ICV, CUP, CiU, ERC, PSC), 6 a favor (C'S i PP) i 1 abstenció (per absència d'un regidor del PP)

 

Moció per a la conservació i manteniment del conjunt arqueològic de la Tàrraco romana (CUP). Accediu al document íntegre en PDF.

 • Resultat: 13 vots en contra (UDC, PP, PSC) , 3 a favor (CUP, CiU) i 10 abstencions (ICV, ERC, C'S i un regidor de CiU).

 

Moció per a la implementació de l'Anella Verda de Tarragona a la zona de Ponent (CUP-ERC-MES-MDC). Accediu al document íntegre en PDF.

 • Resultat: Empat tècnic: 13 vots en contra (UDC, PP, PSC), 13 a favor (ICV, CUP, CiU, ERC i C's).

 

Moció per limitar les mocions (CiU). Accediu al document íntegre en PDF.

 • Resultat: 24 vots en contra (UDC, ICV, CUP, PP, ERC, C'S i PSC) i 2 vots a favor (CiU).

 

Moció de suport a la Marxa Som a Tarragona (ERC-MES-MDC). Accediu al document íntegre en PDF.

 • Resultat: 17 vots en contra (UDC, PP, C'S, PSC), 8 a favor (CUP, CiU, ERC) i 1 abstenció (ICV).

 

 

                                          PLENARI COMPLET A TARRAGONA RÀDIO

 

                                     PROPERAMENT AL WEB TOTS ELS ACORDS (PDF)

 

Segells de reconeixement d’administració oberta