Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2019 Declaració de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà

Declaració de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà

Declaració de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà

Ha tingut lloc aquest migdia
Declaració de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà Foto: Mauri
17/10/2019

Intervenció de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, en la seva compareixença d’aquest migdia davant dels mitjans de comunicació:

“La sentència del Tribunal Suprem contra els líders polítics i socials catalans ha generat una onada d’indignació entre amplíssims sectors de la nostra societat.

Aquesta indignació s’està expressat de diferents maneres, des de les Marxes de la Llibertat i actuacions de resistència pacífica, que tenen tot el meu suport, a altres que no puc aprovar de cap manera.

És una obligació de tots els que tenim responsabilitats de govern garantir l’exercici democràtic de manifestació i la seguretat de tots els ciutadans.

Condemno tota actuació violenta, sense excepcions, i és una responsabilitat de tots els càrrecs públics i els representants polítics de la ciutadania, governin o no, garantir la convivència i afavorir que la ciutadania s’expressi de manera pacífica.

També i sobretot ho és dels que tenen responsabilitat sobre les forces de l’ordre. Mai m’han valgut les adhesions incondicionals a ningú. Escenes com les produïdes el dia 15, amb l'agressió indiscriminada de la Policia Nacional a manifestants clarament pacífics, o la registrada d’un mosso d’esquadra fent escarni des del vehicle policial, són absolutament reprovables. Exigeixo la investigació d’aquests fets, així com de l’atropellament  d’un noi ahir a la nit.

Demà hi ha convocada una jornada de vaga general en què els treballadors catalans han de poder exercir amb llibertat el seu dret legítim de protesta.

Hem de fer tots els esforços per protegir la ciutadania. Això passa per aïllar els comportaments violents i rebutjar els discursos deshumanitzats d’aquells partits que advoquen per augmentar la repressió i la violència.

Vull expressar la meva gratitud a tots els treballadors públics que amb el seu esforç, per segon dia, han fet possible que la ciutat recuperi la seva normalitat: serveis de neteja, Guàrdia Urbana, etc. També al conjunt de treballadors dels diferents mitjans de comunicació pel sobreesforç d’aquests dies i per la dedicació a explicar què està passant.

Acabo reiterant, perquè no s’oblidi, que l’origen dels episodis que estem vivint està en la indignació per una sentència injusta, amb unes penes de presó esfereïdores, que no només s’acarnissa contra uns líders sinó que pretén atemorir una ideologia”.

Segells de reconeixement d’administració oberta