Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2019 L’alcalde Ricomà lliura el títol de Fill Adoptiu de la Ciutat a títol pòstum a qui va ser soci fundador de l’Agrupació Fotogràfica de Tarragona

L’alcalde Ricomà lliura el títol de Fill Adoptiu de la Ciutat a títol pòstum a qui va ser soci fundador de l’Agrupació Fotogràfica de Tarragona

L’alcalde Ricomà lliura el títol de Fill Adoptiu de la Ciutat a títol pòstum a qui va ser soci fundador de l’Agrupació Fotogràfica de Tarragona

Joaquim Cabezas va contribuir de manera rellevant a la consideració que l’art fotogràfic ha assolit a Tarragona
31/10/2019

“La ciutat la fa la gent, i sobretot gent com el Joaquim Cabezas. Una persona que despertava molt respecte i que estimava Tarragona, que es va convertir en la seva ciutat”. Així és com l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha definit i recordat Joaquim Cabezas el dia que li ha lliurat, a títol pòstum, el títol de Fill Adoptiu de la Ciutat de Tarragona. Qui va ser soci fundador de l’Agrupació Fotogràfica de Tarragona ha estat distingit per la seva trajectòria i vinculació amb la ciutat que el va acollir des de 1970. Nascut a Barcelona l’any 1935, es va traslladar a Tarragona i va quedar atrapat per la seva llum, com ha recordat la seva filla, Olga Cabezas. “Des del moment que va arribar a Tarragona va iniciar un vincle molt especial amb la ciutat”. Cabezas també ha destacat el caràcter del seu pare, “que no es va cansar de reclamar espais per fer exposicions de fotografia a la ciutat. El meu pare —ha remarcat— tenia dues passions: la família i la fotografia”.

L’actual president de l’Agrupació Fotogràfica de Tarragona, Francesc Sech, també ha posat l’èmfasi en el fet que “no era un fotògraf convencional. Ell anava més enllà, cap a la fotografia creativa. Joaquim Cabezas va aconseguir crear afició a la fotografia a molta gent”.

Joaquim Cabezas va ser president de l’Agrupació Fotogràfica de Tarragona, càrrec que revalidà en diverses ocasions, contribuint de manera destacada que l’entitat esdevingués un referent fotogràfic i cultural més enllà de la ciutat, inscrivint-se a la Federació Catalana de Fotografia com a entitat col·laboradora i federada.

Des de l’Agrupació Fotogràfica de Tarragona va promoure intercanvis internacionals d’exposicions col·lectives amb diversos països, com França, Itàlia o Xile.

Per la seva enorme contribució a l’ensenyança, divulgació i creació fotogràfica durant quasi cinquanta anys a la nostra ciutat, ahir l’alcalde, en nom de la corporació municipal, li va atorgar el títol de Fill Adoptiu. “Un merescut reconeixement a la vàlua enorme del seu treball, que ha contribuït de manera rellevant a la consideració que l’art fotogràfic ha assolit a Tarragona”, va remarcar.

Segells de reconeixement d’administració oberta