Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2019 L'Ajuntament comença els tràmits per posar en marxa l'Oficina Municipal de Drets Civils

L'Ajuntament comença els tràmits per posar en marxa l'Oficina Municipal de Drets Civils

L'Ajuntament comença els tràmits per posar en marxa l'Oficina Municipal de Drets Civils

El nou servei treballarà en la defensa dels drets de les persones
23/10/2019

El portaveu de l'equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, ha anunciat que "per tal de posar en marxa l'Oficina Municipal de Drets Civils ja s'han iniciat els tràmits per disposar de la informació necessària per desenvolupar aquest nou servei, que tindrà com a objectiu garantir els drets fonamentals dels nostres conciutadans i d'aquells col·lectius que els vegin vulnerats per raó d'ideologia, gènere, ètnica, religió o orientació sexual". En aquest sentit, l'Alcaldia ha demanat informació als serveis tècnics i jurídics per endegar el nou servei.

L'Oficina Municipal de Drets Civils donarà orientació i assessorament jurídic a les persones que considerin els seus drets civils vulnerats o que pateixin agressions, una tasca que es desenvoluparà de forma coordinada amb entitats socials i jurídiques que treballen per la defensa i la igualtat de drets.

El portaveu de govern, Xavier Puig, ha manifestat que "en els moments que estem vivint de regressió en drets humans i polítics, l'Oficina Municipal de Drets Civils és més necessària que mai perquè l'Ajuntament no pot quedar-se al marge de les vulneracions dels drets civils dels seus ciutadans".

Finalment, ha destacat que la creació de l'Oficina Municipal de Drets Civils és un compromís polític que es posarà en marxa al més aviat possible.

D'altra banda, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha adreçat una carta al subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, en la qual li demana que s'investiguin les actuacions realitzades a Tarragona per part de les forces de seguretat de l'Estat en el marc de les mobilitzacions de rebuig a la sentència contra els líders polítics i socials catalans i que es depurin responsabilitats en els casos d'incompliment dels protocols i vulneració de drets fonamentals. (Us adjuntem la carta).

Segells de reconeixement d’administració oberta