Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2019 L'Ajuntament de Tarragona expressa el seu condol per la mort de l'exalcalde de la ciutat, Esteve Banús

L'Ajuntament de Tarragona expressa el seu condol per la mort de l'exalcalde de la ciutat, Esteve Banús

L'Ajuntament de Tarragona expressa el seu condol per la mort de l'exalcalde de la ciutat, Esteve Banús

El consistori decreta un dia de dol oficial
L'Ajuntament de Tarragona expressa el seu condol per la mort de l'exalcalde de la ciutat, Esteve Banús Fotografia de l’any 1978 amb l’alcalde Banús (a la dreta) a la benedicció dels terrenys del nou Col·legi Mare Nostrum. Foto Chinchilla. Centre d’Imatges de Tarragona / L’Arxiu
24/02/2019

L'Ajuntament de Tarragona expressa el seu condol per la mort, aquest cap de setmana, de l'exalcalde de la ciutat, Esteve Banús Fernández, traspassat als 87 anys, i acompanya en aquests moments de dolor la família i els seus amics.

El consistori decreta un dia de dol oficial, demà dilluns, durant el qual se suspendran els actes oficials organitzats pel consistori i les banderes dels edificis municipals onejaran a mig pal.

Demà dilluns, a les 17 h, se celebrarà un ofici religiós al Santuari de Loreto de la ciutat.

Banús, advocat i empresari de professió, va ser alcalde des de febrer de 1976 a l’abril 1979, i va ser el primer i únic alcalde escollit pels membres del consistori abans de la constitució dels ajuntaments democràtics.

Durant el seu mandat es van inaugurar el monument dedicat a Mossèn Cinto Verdaguer, el desviament de la Nacional 340, la rehabilitació de Casa Castellarnau i la residència d'avis Nostra Sra. de la Mercè i el Passeig Marítim. També mentre va ser alcalde va tenir lloc la primera visita del rei Joan Carles I a la ciutat.

Segells de reconeixement d’administració oberta