Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2020 Ban de l’alcalde de Tarragona adreçat a totes les nenes i tots els nens de la nostra ciutat

Ban de l’alcalde de Tarragona adreçat a totes les nenes i tots els nens de la nostra ciutat

Ban de l’alcalde de Tarragona adreçat a totes les nenes i tots els nens de la nostra ciutat

L'alcalde agraeix l'esforç de tots els infants de la ciutat que, aquests dies de confinament, compleixen les mesures que requereix la situació excepcional que estem vivint.
08/04/2020

Atès que tots els infants de Tarragona, aquests dies de confinament, us esteu esforçant molt per complir el que us diu la família, la vostra escola, l’Ajuntament i les recomanacions de Salut, l’alcalde n’està molt orgullós i us agraeix la vostra alegria i il·lusió per ajudar i animar la ciutat i el vostre veïnat penjant dibuixos i cantant a les finestres i balcons, i fent que aquest confinament sigui més bonic.

Un dia + és un dia -

Amb el vostre ajut, i com dieu en els vostres cartells amb l’arc de Sant Martí: “Tot anirà bé, no tenim por”, entre tots farem que el coronavirus no s’escampi per la ciutat i que deixi de posar malalts els amics i amigues. Per tant, en exercici de les facultats atorgades legalment, aquesta Alcaldia Presidència fa públics els acords següents, tot demanant el seu compliment:

PRIMER. Demanar a totes les nenes i nens que continueu esforçant-vos molt per no sortir de casa i rentant-vos sovint les mans amb aigua i sabó, i que participeu activament amb les vostres idees en la planificació de les tasques de la casa.

SEGON. Demanar que parleu cada dia, utilitzant els vostres dispositius, amb l’àvia i l’avi i les amigues i amics, i que aprofiteu per dir-los que els estimeu molt i que s’han de quedar a casa.

TERCER. Proposar que us divertiu, feu pastissos, jugueu, canteu, exploreu, imagineu, somnieu, feu gimnàstica, activitats, tallers, teatre, titelles i tot el que us vingui al cap, i que us ho passeu molt bé, rient i cantant almenys un cop al dia, llegint, estudiant i aprenent tot el que us ensenyin.

QUART. Animar a fer les classes amb Internet. Si no teniu connexió a Internet i les vostres escoles i col·legis us han posat deures a la xarxa, demaneu als vostres pares si algun veí o veïna us pot deixar connectar-vos al wifi de dilluns a divendres, de 10 a 12 h, per descarregar-vos o lliurar els treballs a les vostres escoles i col·legis.

Els edificis i equipaments municipals amb xarxa wifi TGN_et_connecta obriran l’accés per tal que es puguin connectar des de casa els escolars als quals els arribi el senyal, durant els dies de confinament i, posteriorment, durant el temps en el qual els centres escolars segueixin treballant les tasques escolars per via telemàtica.

CINQUÈ. Autoritzar excepcionalment que l’angelet de les dents i el ratolinet Pérez puguin circular lliurement per la ciutat de Tarragona i entrar a les cases on visquin nenes i nens als quals els caigui alguna dent, ja que això és un assumpte essencial i de la màxima importància.

SISÈ. Informar l’angelet de les dents i el ratolinet Pérez que han de tenir molta cura a l’hora de fer la visita, sempre en horari nocturn i prenent totes les mesures de seguretat: portar mascareta i guants i rentar-se les mans abans i després de deixar el regal.

SETÈ. Proposar que us prepareu pel final del confinament. Cuideu-vos!!! Tots ho celebrarem amb alegria, farem les festes d’aniversari que no s’han pogut fer amb la família i els amics i amigues.

VUITÈ. Publicació i vigència. Que es faci públic el present ban al conjunt de la ciutadania de Tarragona, i en especial a totes les nenes i nens, per a la seva observança i c ompliment.

Aquestes mesures entraran en vigor el mateix dia de la seva signatura i publicació i mantindran la seva vigència mentre les circumstàncies ho facin necessari.

 

Pau Ricomà i Vallhonrat

Alcalde de Tarragona

 

Tarragona, 6 d’abril de 2020

 

Segells de reconeixement d'administració oberta