Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2020 Declaració institucional arran de la crisi produïda per la pandèmia de la COVID-19

Declaració institucional arran de la crisi produïda per la pandèmia de la COVID-19

Declaració institucional arran de la crisi produïda per la pandèmia de la COVID-19

El Ple de l'Ajuntament de Tarragona es compromet a treballar incansablement per trobar solucions en aquestes circumstàncies difícils i ha adoptat diversos acords
03/04/2020

Durant les últimes setmanes, hem vist com arreu del món es patien els efectes de la pandèmia del coronavirus i com els respectius governs, i també al nostre país, prenien mesures per tal de fer front a aquesta crisi, que ha tingut uns efectes i conseqüències que han trasbalsat socialment i econòmica el conjunt de la societat, obligant la població a un confinament massiu.

S’han complert els pitjors pronòstics: la pandèmia del coronavirus ha arribat a tots els racons i ha colpit tots els àmbits de les nostres societats. S’ha produït una situació que ha generat angoixa i preocupació en el conjunt de la població, que ha vist interrompudes les seves formes de vida habituals, alterant el seu dia a dia familiar, laboral i social. Als nostres pobles i ciutats, aquesta crisi epidèmica ha saturat els nostres sistemes sanitaris, i ha afectat amb especial virulència la vida de les persones més vulnerables.

Des del Ple de l’Ajuntament de Tarragona, volem transmetre tot el nostre afecte fratern a aquelles famílies i conciutadans i conciutadanes que han patit la pèrdua de familiars i éssers estimats pels efectes del virus. També, la nostra solidaritat amb totes aquelles persones que viuen i pateixen en el seu dia a dia els múltiples efectes d’aquesta crisi en forma d’inseguretat, precarietat, atur, incertesa sobre el seu futur i dificultats per accedir a serveis bàsics i cobrir les seves necessitats. Són moments molt durs i difícils, però som també una societat forta i cohesionada, i amb l’esforç de tothom segur que ens en sortirem.

Volem expressar el nostre més sincer agraïment a tots els treballadors i treballadores que, des de diferents tasques i serveis, fan possible l’atenció a les necessitats bàsiques de la ciutadania. Molts ho fan des de casa, però altres ho fan a peu de carrer per tal que la resta puguem seguir confinats. Aquesta declaració institucional ha de servir per donar les gràcies a aquestes treballadores i treballadors que assisteixen al seu lloc de treball habitual: els serveis sanitaris, farmacèutics i de cura; els sectors agroalimentaris; els de neteja; els cossos de seguretat, emergències i protecció civil; els sectors del transport; els sectors comercials; els sectors químics; els sectors energètics; les administracions públiques, i les entitats socials: amb el seu esforç compromès, i exposats a més a riscos, treballen per garantir la salut, la seguretat i l’abastiment de recursos als qui més ho necessiten i al conjunt de la població.

És una crisi que ha despertat el millor de la societat tarragonina. En aquesta situació, s’ha posat en marxa un moviment ciutadà solidari que volem reconèixer i agrair. Ens referim al treball voluntari de moltes persones i entitats ciutadanes que han col·laborat dintre de les seves possibilitats, ocupant-se dels veïns i veïnes que viuen sols, atenent els col·lectius més necessitats, cosint mascaretes o fabricant pantalles de protecció amb les seves impressores.

L’Ajuntament de Tarragona, des del Ple, ens comprometem a treballar incansablement per trobar plegats quantes solucions siguin necessàries per tal d’ajudar en tot allò que sigui possible les nostres conciutadanes i conciutadans, facilitant la seva vida en aquestes circumstàncies difícils i treballant per una ràpida tornada a la normalitat en condicions dignes per a tothom. D’igual manera, fem explícit el compromís de tots els grups municipals per fer tot el que estigui al nostre abast per defensar les condicions de treball del personal més exposat, especialment en l’àmbit de la salut.

El paper dels municipis, coordinat amb el d’altres administracions, amb el Govern de la Generalitat i amb el Govern de l’Estat, és vital per tal que els recursos i les solucions arribin eficaçment a tota la ciutadania, amb especial èmfasi en aquells sectors de la població més vulnerables i en els sectors de treball més exposats.

El Ple de Tarragona reconeix i agraeix l’actitud cooperativa de la ciutadania de Tarragona i la vocació de servei de totes les persones que treballen en primera línia. És gràcies a aquesta implicació de les tarragonines i els tarragonins que ens en sortirem!

Per totes aquestes raons, el Ple de l'Ajuntament de Tarragona adopta els acords següents:

PRIMER. Reconèixer i agrair en nom de la ciutat de Tarragona la tasca feta per les treballadores i treballadors dels serveis sanitaris, farmacèutics i de cura, en primer lloc, així com per les persones que treballen en els sectors agroalimentaris; de la neteja; dels mitjans de comunicació; dels cossos de seguretat, emergències i protecció civil; del transport; en els sectors comercials; en els sectors químics i energètics, i en les administracions públiques; també, la tasca feta pels treballadors i treballadores socials i educadors i educadores socials i per les entitats socials, així com per totes les persones que han de prestar serveis essencials presencials en temps de confinament, i especialment per les persones vinculades a les xarxes de suport i de solidaritat existents a la ciutat i per totes aquelles que estan donant suport a les veïnes i veïns que ara més ho necessiten.

SEGON. Reclamar al Govern de l’Estat espanyol i a la Generalitat de Catalunya que mobilitzin de manera immediata tots els recursos que calguin per proveir el material de protecció necessari i adequat per als sectors abans esmentats, i molt especialment per al sector sanitari, el qual requereix amb urgència equips de protecció individual per a totes les persones que treballen i treballaran amb els malalts durant la pandèmia.

TERCER. Palesar el ferm compromís de l’Ajuntament de Tarragona d’estar al costat de la ciutadania tarragonina en aquests moments difícils i fins a la superació de totes les conseqüències de la pandèmia.

Segells de reconeixement d’administració oberta