Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2020 L'Ajuntament de Tarragona es prepara per rependre l'activitat presencialment

L'Ajuntament de Tarragona es prepara per rependre l'activitat presencialment

L'Ajuntament de Tarragona es prepara per rependre l'activitat presencialment

Es potenciarà el teletreball i s'instal·laran mesures de protecció a les dependències municipals que ho requereixin
L'Ajuntament de Tarragona es prepara per rependre l'activitat presencialment Imatge d'arxiu de l'interior del Palau Municipal. Foto: Isaias Mena.
08/05/2020

L’Ajuntament de Tarragona està preparant les condicions de treball per quan la plantilla municipal pugui tornar a desenvolupar la seva tasca presencialment als diferents serveis municipals, en el moment que es produeixi el desconfinament. S’estan preparant els vessants logístics i organitzatius. D’una banda, per garantir tant als treballadors de l’Ajuntament com als usuaris dels serveis municipals plenes garanties de seguretat i, de l'altra, perquè l’organització interna compleixi totes les normes sanitàries i de seguretat.  

Mitjançant un decret de l’alcalde, s’ha aprovat el projecte de mesures que caldrà adoptar per reprendre l’activitat a l’Ajuntament, el qual recull tots els requisits establerts per les diferents normatives relacionades amb la Covid-19.

En les dependències municipals on sigui necessari s’instal·laran mesures de  protecció col·lectiva, com mampares, i se senyalitzaran els espais comuns per mantenir la distància de dos metres entre persones; s’establiran torns de treball per assegurar la realització de l’activitat i disminuir el risc de contagi i s’adoptaran les mesures higièniques corresponents.

En les zones d’atenció al públic es mantindran les distàncies establertes i els usuaris s’hauran de rentar les mans amb gel hidroalcohòlic quan hi accedeixin.

El projecte per reprendre l’activitat a l’Ajuntament especifica que per aconseguir un desconfinament exitós s’ha de partir de diferents mesures com són: el distanciament social, necessari fins que s’arribi a un desconfinament total; identificar casos i contactes i el seu aïllament; reduir la mobilitat i potenciar al màxim possible el teletreball.

El conseller de Recursos Humans, Jordi Fortuny, ha manifestat que “com a norma general la represa de l’activitat es guiarà per minimitzar el risc". I ha afegit: "La reincorporació a la normalitat d’aquelles activitats que comportin risc d’aglomeració es produirà en darrer lloc i s’evitaran les activitats que impliquin aglomeracions de persones”.

A partir d’aquest document, les diferents àrees de l’Ajuntament planificaran la tornada al lloc de treball de forma detallada i cronològica, potenciant al màxim el teletreball.

El conseller de Recursos Humans, Jordi Fortuny, ha assenyalat que “la reobertura dels serveis municipals de forma presencial serà esgraonada i es comunicarà puntualment segons l’evolució de les fases de desconfinament. Nosaltres treballem perquè quan això sigui possible tot estigui en condicions de seguretat i salubritat, tant per al personal municipal com per als usuaris”.   

Segells de reconeixement d'administració oberta