Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2020 L'Ajuntament de Tarragona reclama a l'Estat disposar del superàvit disponible de 2019 per "garantir el bon funcionament dels serveis públics"

L'Ajuntament de Tarragona reclama a l'Estat disposar del superàvit disponible de 2019 per "garantir el bon funcionament dels serveis públics"

L'Ajuntament de Tarragona reclama a l'Estat disposar del superàvit disponible de 2019 per "garantir el bon funcionament dels serveis públics"

L’alcalde Ricomà exhorta la ciutat a continuar treballant per vèncer el coronavirus: "Ho estem fent molt bé; ara ens toca reactivar la ciutat"
24/04/2020

L’Ajuntament de Tarragona reclama a l’Estat Espanyol poder mobilitzar plenament el superàvit disponible del 2019 sense limitacions per garantir el bon funcionament dels serveis públics, i contribuir al benestar i progrés de les persones i de les comunitats locals en el seu conjunt. També es demana flexibilització de la regla de la despesa, per a que entitats locals amb capacitat financera puguin fer front sense limitacions al nou escenari econòmic que es presenta.

Aquesta petició s’ha fet oficialment aquest divendres mitjançant una declaració institucional al Consell Plenari, en què també s'ha inclòs el condol a les famílies que han perdut algun ésser estimat a causa de la pandèmia de la covid-19 i s’ha agraït als treballadors i treballadores dels serveis essencials i voluntaris la tasca que estan realitzant.

A més, l’Ajuntament reclama que es garanteixin les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per a l’any 2020 i que s’arbitrin les mesures legals per fer possible la contractació de persones per a donar resposta als nous usuaris de serveis socials.

Per últim, es requereix redefinir els programes destinats a actuacions municipals o els nous programes de finançament europeu del període 2021-2027 i comunicar aquesta declaració al Ministeri de Política Territorial i Funció Pública i a la Subdelegació del Govern a Tarragona, així com a l’Associació Catalana de Municipis, a la Federació de Municipis de Catalunya i a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

Modificacions al pressupost per pal·liar la crisi de la COVID-19

Per una altra banda, al plenari també s’han aprovat dos modificatius de crèdit per import de 639.331.06 €. Per una banda, 108.523,06€ són decrets d’emergència per accions directes amb la situació actual del covid-19. Entre aquestes despeses s’inclouen el subministrament mascaretes, ulleres protectores, bates, guants, així com despeses per poder realitzar teletreball per part dels treballadors municipals i que l’Ajuntament no s’aturi.

Així mateix, 300.000 euros més dels aprovats es destinaran a ajuts al comerç de Tarragona; 100.000 euros més, a subvencions d’estímul a l’activitat cultural professional i 50.000 euros, a la fumigació d’espais per a la prevenció de la covid-19.

Ricomà: ‘Ara ens toca reconstruir la ciutat’

L’alcalde Ricomà, ha tancat el plenari, fent un agraïment a totes les persones que treballen en serveis essencials a la ciutat, així com els diferents departaments municipals i ha advertit que “ara comença una fase nova, que serà la del desconfinament. Una fase que demanarà de tots nosaltres i de la ciutadania una responsabilitat màxima. Es tracta de què tots fem allò que ens deixin fer i ho hem de fer el màxim que sapiguem fer. Ara toca reconstruir la ciutat, però tenint en compte que la primera fase no s’ha acabat, perquè encara estem lluitant contra contagis i evidentment contra les morts. No dubto que tots remarem junts. El repte que té la ciutat de Tarragona és immens i estic segur que el superarem. I ho farem de la mateixa manera que aquesta primera fase de contagis, en la qual s’ha actuat molt bé. Ara ens toca no fer cap pas enrere. En canvi, hem de reactivar la ciutat per tenir la Tarragona que volem”.

Segells de reconeixement d'administració oberta