Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2020 L'Ajuntament de Tarragona restringeix la mobilitat de tot el personal

L'Ajuntament de Tarragona restringeix la mobilitat de tot el personal

L'Ajuntament de Tarragona restringeix la mobilitat de tot el personal

Només treballarà el personal dels serveis públics bàsics i indispensables, com són l’OMAC de la Rambla Nova i els Serveis Socials.
14/03/2020

L’Ajuntament de Tarragona ha emès una resolució on s’adopten noves mesures addicionals per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2. L’objectiu d’aquestes disposicions és garantir el correcte funcionament dels serveis bàsics o estratègics un cop dilluns entri en vigor l’estat d’Alarma que ha decretat l’Estat Espanyol a tot el territori. Això representa la limitació de la circulació, preveient-se els únics supòsits en els quals es pot circular per les vies d’ús públic el desplaçament al lloc de treball. Per aquest motiu, només treballarà el personal dels serveis públics bàsics i indispensables, com són l’OMAC de la Rambla Nova, en horari de dilluns a divendres, i pels tràmits presencials obligatoris. La resta es tramitarà en no presencial. Romandrà tancat les tardes, a partir de les 14 h. Per tant, es demana a la gent que no es desplaci físicament a les OMAC i que segueixi la recomanació general de quedar-se a casa.

Serveis de consergeria i seguretat

Els directament adscrits a l’OMAC de la Rambla i a l’edifici de la plaça de la Font.

Serveis Socials

Queden suspeses totes les activitats excepte els serveis bàsics. L’horari d’atenció al públic serà de 10 a 14 h per tal de poder donar atenció a aquelles situacions urgents que no podran prescindir de l’atenció dels Serveis Socials). La resta d’atencions es faran amb assistència no presencial (telefònica o telemàtica). També queden ajornades les visites a domicili, les intervencions grupals o de treball comunitari prescindibles (a no ser que siguin encaminades a cobrir necessitats socials arran de l’emergència).

Es donaran totes les facilitats per compaginar les necessitats familiars de les treballadores i dels treballadors compaginant-ho amb la corresponent flexibilitat laboral per garantir la conciliació familiar de les treballadores i treballadors de l’IMSST.

Els centres de Serveis Socials (Part Alta, Part Baixa, C/ Adrià, Zona Ponent i Zona Nord) es dividiran en dos grups. El primer grup assegurarà la presència al centre de treball, mantenint les mesures de seguretat, i l’altre grup actuarà de forma no presencial, actuant mitjançant teletreball o treball a distància, sense mantenir el contacte directe amb membres de l’altre grup i cuidant en tot moment les normes d’autoprotecció necessàries per evitar el contagi amb la malaltia.

Per tal de donar atenció a les persones aïllades que presentin perfils de vulnerabilitat s’han donat les instruccions següents:

Es continuarà prestant el Servei d’Atenció Domiciliària. Santa Tecla, prestadora del servei ha establert una sèrie de mesures de prevenció per protegir als usuaris i als seus propis empleats/des. També, conjuntament amb els Serveis Socials, es decidirà quins són, dels 900 casos que s’atenen actualment, els més prioritaris per tal de garantir el servei.

Els responsables dels projectes de menjador social i del servei d’àpats a domicili estan elaborant protocols per tal d’avaluar quines són les mesures que s’han  d’adoptar per donar el màxim de garanties als usuaris. Des d’ahir, divendres, entitats com Joventut i Vida, i Formació i Treball reparteixen un lot d’aliments perquè les persones i les famílies més vulnerables tinguin garantida l’alimentació els propers quinze dies.

Del servei de Teleassistència s’establirà un circuit d’atenció i prevenció als més de 1.000 usuaris, la majoria dels quals són persones grans que viuen soles.

Es repartiran kits bàsics de neteja per als despatxos i dependències dels diferents centres de Serveis Socials. No obstant això, segons l’Agencia Sanitaria de Catalunya, les recomanacions més efectives per tal d’evitar el contagi és la neteja de mans amb aigua i sabó.

L’Alberg de transeünts i el projecte Cafè Caliu també han pres mesures de seguretat per tal de garantir l’atenció a les persones sense sostre.

Patronat Municipal d’Esport

Només haurà d’assistir, i pels moments expressos que es determini, el personal que comprova les instal·lacions tècniques de les piscines.

ESPIMSA

L’única activitat ha d’anar destinada a possibilitar el funcionament dels mercats per a facilitar el subministrament a la població de productes frescos alimentaris i de primera necessitat.

Empresa Municipal de Mitjans de comunicació de Tarragona S.A.

Se suspenen tots els serveis, excepte els comunicatius per donar la cobertura comunicativa necessària

EMATSA I EMSERFUMT

Treballarà el personal necessari per assegurar la prestació del servei, fent-ho de forma telemàtica si és possible, i desplaçant només el personal estrictament necessari.

Segells de reconeixement d'administració oberta