Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2020 L'alcalde de Tarragona es mostra satisfet pel consens amb les colles castelleres en l'àmbit pressupostari

L'alcalde de Tarragona es mostra satisfet pel consens amb les colles castelleres en l'àmbit pressupostari

L'alcalde de Tarragona es mostra satisfet pel consens amb les colles castelleres en l'àmbit pressupostari

S'ha acordat establir una nova subvenció per justificar, mitjançant factures, les despeses estructurals i socials d'aquestes entitats
L'alcalde de Tarragona es mostra satisfet pel consens amb les colles castelleres en l'àmbit pressupostari Pilars de les quatre colles de la ciutat a una de les presentacions del cicle 'Tarragona Ciutat de Castells'. Foto: Rafa López Monné.
05/05/2020

Aquest dilluns l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, es va tornar a reunir amb les quatre colles castelleres de la ciutat, per tancar el Consell Municipal de Castells que s'havia dut a terme el passat dimarts 28 d’abril i on havia quedat en suspens la resolució de l’aportació pressupostària a aquestes quatre entitats de la ciutat.

L’alcalde vol destacar el consens que van arribar finalment ahir entre tots. “Les quatre colles de la ciutat i l’Ajuntament hem arribat a un acord per tal que les colles no es vegin perjudicades a nivell econòmic i perquè en el moment de la represa, tothom pugui tornar a actuar”. Ricomà ha defensat una vegada més que “les colles castelleres són molt importants per Tarragona i els seus ciutadans i ho són no només a nivell cultural, sinó també a nivell social, donant exemple amb els seus valors positius”.

És per això que la proposta aprovada ahir va en la línia d’una nova subvenció que “vol aportar fins a un màxim del 40% justificable en relació a les despeses estructurals i socials que generin les activitats o gestions dutes a terme per les colles", a banda de la viabilitat o no finalment de les diades castelleres. Aquesta subvenció, com és habitual, caldrà justificar-la mitjançant factures. En cas que es reactivi l'activitat és tornarà a valorar l’acord.

Finalment Ricomà ha recordat que “en la mesura que el món casteller mira Tarragona, la ciutat vol que l’activitat castellera no s’aturi, es mantingui i continuï sent un referent”.

Segells de reconeixement d'administració oberta