Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2021 La comissió monogràfica per enfocar el nou POUM se celebrarà el 4 de novembre

La comissió monogràfica per enfocar el nou POUM se celebrarà el 4 de novembre

La comissió monogràfica per enfocar el nou POUM se celebrarà el 4 de novembre

Xavier Puig: “Aquest és el major pla estratègic que tindrà i ha tingut mai la ciutat de Tarragona”
La comissió monogràfica per enfocar el nou POUM se celebrarà el 4 de novembre Foto: Google Maps.
29/10/2021

El 2 de novembre se celebrarà la Comissió Informativa Monogràfica de Territori per parlar del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. Els tècnics municipals de Territori ja fa mesos que dibuixen les línies generals sobre el que s’ha de vestir el nou pla urbanístic de Tarragona. “Els criteris, les línies i els principals eixos de creixement estan definits. És a dir, la fase prèvia està llesta, que seria l’esquelet del nou POUM”, avança el conseller de Territori, Xavier Puig. Per la qual cosa la reunió, que comptarà amb l’assistència de tots els grups municipals de l’Ajuntament de Tarragona, servirà per debatre sobre els eixos bàsics i plantejar el calendari d’actuacions. 

Un altre element clau és la participació ciutadana. “A la comissió de Territori plantejarem un esborrany, sense entrar en detalls, perquè a partir de la deliberació política i, sobretot, la participació ciutadana, tindrem una definició molt concreta del nou POUM”, remarca Puig. Durant el primer trimestre de 2022 s’encetaran reunions amb entitats econòmiques, socials, ecologistes, persones de l’àmbit universitari (URV), del sector immobiliari i experts urbanístics.

El Consell d’Infants i el de la Gent Gran també tindrà un paper capdalt en la definició del nou instrument de planificació urbanística de Tarragona. “Mai abans s’haurà escoltat tant a tothom. Farem unes jornades participatives on l’opinió de tothom serà important”, remarca Xavier Puig. En especial la de la canalla i la gent gran. “Volem saber quina Tarragona volen perquè ells són la Tarragona del present (la gent gran) i la del futur (els infants). No podem dibuixar un nou POUM sense parlar amb ells”, emfatitza el conseller de Territori. “El repte és titànic i aquest és el major pla estratègic que tindrà i ha tingut mai la ciutat de Tarragona”, remarca Xavier Puig.  

Segells de reconeixement d'administració oberta