Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2021 L'Ajuntament de Tarragona estreny llaços amb Marsella per reforçar l'Eix Mediterrani

L'Ajuntament de Tarragona estreny llaços amb Marsella per reforçar l'Eix Mediterrani

L'Ajuntament de Tarragona estreny llaços amb Marsella per reforçar l'Eix Mediterrani

Amb la ciutat francesa s'han compartit experiències sobre qüestions comunes com el turisme de creuers o l'ús de l'hidrogen verd en el transport públic
06/10/2021

Des del dilluns, l’alcalde Pau Ricomà i el conseller de Relacions Internacionals Jordi Fortuny han dut a terme una vista de treball a Marsella amb l’objectiu de compartir experiències i enfortir llaços de col·laboració entre les dues ciutats mediterrànies.  

El programa institucional ha inclòs una reunió amb el Consol General d’Espanya a Marsella, Albert Moreno, i amb representants del ministeri d’Educació i l’Académie Aix-Marseille per tal d’explorar possibilitats d’intercanvis formatius i educatius entre les dues regions. 

L’alcalde i el conseller Fortuny també s’han reunit amb el tinent d’alcalde de Marsella, Laurent Lhardit, per compartir experiències en relació als reptes mediambientals actuals. D’una banda, s’han tractat les relacions de les dues ciutats amb el port i el posicionament com a destins de turisme de creuers. I de l’altra, han compartit experiències en la reconversió mediambiental del transport públic a través de l’ús d’energies sostenibles com l’hidrogen verd.   

L’alcalde Pau Ricomà també ha renovat el Pacte d’Amistat Chartreuse amb les ciutats que van acollir fàbriques de la Chartreuse, l’any que es commemora el centenari de l’arribada dels cartoixans a la ciutat de Marsella.  

Segells de reconeixement d'administració oberta