Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2021 L'Ajuntament de Tarragona i la plataforma Mercaderies per l'Interior organitzen una jornada de debat

L'Ajuntament de Tarragona i la plataforma Mercaderies per l'Interior organitzen una jornada de debat

L'Ajuntament de Tarragona i la plataforma Mercaderies per l'Interior organitzen una jornada de debat

L'acte tindrà lloc el divendres 19 de novembre, a les 19 h, al Palau de Congressos de la ciutat
12/11/2021

L'Ajuntament de Tarragona, conjuntament amb la plataforma de Mercaderies per l'Interior, organitza el divendres 19 de novembre, a les 19 h, a la Sala Eutyches del Palau de Congressos de Tarragona, una trobada de debat i reflexió sobre el trànsit ferroviari de mercaderies perilloses pel territori i sobre la necessitat que aquestes mercaderies circulin per una plataforma segregada. L’entrada és lliure fins omplir aforament.  

A la trobada hi participaran experts de diversos àmbits com la seguretat, la salut, el transport, l'economia o la conservació del patrimoni. S’iniciarà amb una intervenció d’Eugeni Sedano, portaveu de la plataforma Mercaderies per l’interior. Després, hi haurà una primera taula rodona en la qual hi participaran el president del Port de Tarragona Josep M. Cruset, la presidenta de la Federació Empresarial Hosteleria i Turisme de Tarragona Berta Cabré, i el president de GRACE i representant de l’AEQT, Antoni Boix, que debatran sobre l'impacte econòmic i la necessitat de disposar de la infraestructura. La segona taula comptarà amb el director del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV, Joaquín Ruiz de Arbulo; l’enginyer de camins Ramon Juanola; el president de la Plataforma del Transport Públic, Daniel Pi i la infermera, màster en Salut Pública i doctora per la Universitat Pompeu Fabra Angelina Gonzalez.

Aquesta taula reflexionarà entorn a les afectacions a la seguretat, a la salut i al patrimoni. Posteriorment, farà una intervenció el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavin i clourà l’acte, l’alcalde de Tarragona Pau Ricomà. En aquesta jornada hi estan convidades institucions del territori, entitats, associacions i col·legis professionals.  

Aquesta jornada sorgeix del pacte signat el passat mes de maig per diversos alcaldes del territori per reclamar l’alliberament de les mercaderies per la costa. En aquell pacte, un dels punts acordats era l’organització d’ una trobada amb el teixit institucional, empresarial i associatiu del territori per ampliar aquest front comú.  

Segells de reconeixement d'administració oberta