Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2021 L'alcalde Ricomà lliurarà aquest dijous 50 certificats d'acollida a ciutadans nouvinguts

L'alcalde Ricomà lliurarà aquest dijous 50 certificats d'acollida a ciutadans nouvinguts

L'alcalde Ricomà lliurarà aquest dijous 50 certificats d'acollida a ciutadans nouvinguts

L’acte institucional vol visibilitzar el Servei de Primera Acollida de l'Ajuntament de Tarragona
03/11/2021

Aquest dijous, 4 de novembre, es farà el lliurament dels primers Certificats d'Acollida a més d'una cinquantena de persones nouvingudes a la ciutat de Tarragona. L'acte tindrà lloc a les 19 h a l'Antiga Audiència i estarà presidit per l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, acompanyat de la consellera de Serveis Socials i presidenta de l'IMSST, Inés Solé, i la consellera de Nova Ciutadania, Paula Varas; a més de la directora territorial del Departament d'Igualtat i Feminismes al Camp de Tarragona, Eva Ferran i Roig.

Aquest certificat que atorga la Generalitat de Catalunya té per objectiu facilitar a les persones nouvingudes la incorporació a la societat catalana i al món laboral. D'altra banda, aquest certificat també pot ajudar a agilitzar els diferents processos d'estrangeria.

Per la seva obtenció, s'ha d'acreditar una formació específica. En concret, el mòdul A, que consisteix en els coneixements lingüístics, acreditant un mínim de 90 hores de formació en les llengües oficials; el Mòdul B, que consisteix en coneixement laboral amb una durada de formació mínima de 15 hores; i el Mòdul C, basat en els coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic, també amb una durada mínima de 15 hores. Tanmateix, part de la població nouvinguda que rebrà el certificat també ha estat interessada a realitzar el Mòdul D, sobre treball de prevenció envers les violències masclistes.

Amb l'acte d'entrega, es pretén visibilitzar un dels objectius bàsics del Servei de Primera Acollida de l'Ajuntament de Tarragona, que consisteix que les persones nouvingudes al municipi puguin accedir a la formació i informació necessària a partir dels diferents circuits personalitzats d'acollida. Per tant, el Certificat d'Acollida és considerat com el final d'un acompanyament promogut pels diferents actors socials del municipi.

El Servei de Primera Acollida de l'IMSST amb l'Ajuntament de Tarragona, està cofinançat pel Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu de la Unió Europea.

Segells de reconeixement d'administració oberta