Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2021 Tarragona recupera els consells plenaris presencials

Tarragona recupera els consells plenaris presencials

Tarragona recupera els consells plenaris presencials

Els consellers han aprovat dues declaracions institucionals, que reclamen atenció personalitzada a les oficines bancàries i la Creu de Sant Jordi per al voluntariat de Protecció Civil de Catalunya
27/09/2021

Avui dilluns 27 de setembre de 2021 ha tornat el Consell Plenari amb caràcter presencial al Saló de Plens de l’Ajuntament de Tarragona. S’ha fet complint totes les mesures de seguretat COVID-19, amb la taula presidencial i un portaveu per cada grup municipal a les bancades principals. A les cadires, normalment habilitades pel públic general, s’hi han assegut la resta de regidors municipals, menys una de les regidores que l’ha seguit en línia.  

Durant la sessió s’han presentat dues declaracions institucionals com són la petició que les entitats financeres ofereixin una atenció personalitzada a les seves oficines i atenguin a les persones vulnerables a la bretxa digital i de l’altra banda, demanar la Creu de Sant Jordi per als Voluntaris de Protecció Civil de Catalunya.  

En primer lloc s’ha presentat una declaració a favor d’un tracte igualitari a totes les persones, instant principalment a les entitats financeres a oferir un servei més personalitzat i una atenció més adequada les persones amb situacions de vulnerabilitat social i econòmica. Tarragona ha acordat demanar que totes les persones tinguin el mateix dret als serveis bancaris amb independència de les seves habilitats digitals; el suport a col·lectius de persones afectades pel tancament d’entitats bancàries de caràcter presencial a la seva localitat, sobretot gent gran, així com evitar els cobraments i comissions abusius a usuaris i usuàries en determinats casos.  

La declaració institucional presentada en segon lloc fa referència a l’adhesió a la petició ja formulada davant de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya, per tal d’atorgar la Creu de Sant Jordi als Voluntaris i Voluntàries de Protecció Civil de Catalunya, per tal de posar en valor la tasca que duen a terme aquest conjunt de ciutadans i ciutadanes a tot el país i també a la nostra ciutat, amb exemples tan rellevants com tot el relacionat amb la pandèmia de la covid-19; prestant serveis a la ciutadania en tot moment.  

Segells de reconeixement d'administració oberta