Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2021 Xavier Puig: "Amb les normes urbanístiques, el desenvolupament de Tarragona no s'atura"

Xavier Puig: "Amb les normes urbanístiques, el desenvolupament de Tarragona no s'atura"

Xavier Puig: "Amb les normes urbanístiques, el desenvolupament de Tarragona no s'atura"

L'aprovació del document permet tirar endavant projectes que havien quedat congelats, com el nou hospital Joan XXIII o el CAP de la Granja
09/11/2021

Aquest dimarts s’han aprovat les normes urbanístiques de caràcter transitori de la ciutat de Tarragona en el marc de la Comissió de Territori de Catalunya. Aquest era l’últim escull per a la seva aprovació. En les properes hores o dies, les normes es publicaran al DOGC i ja seran plenament vigents. Aquestes normes regiran l’urbanisme de la ciutat fins que s’aprovi el nou POUM. El conseller de Territori, Xavier Puig, ha destacat que “avui es reverteix la situació d’incertesa, i fins i tot de col·lapse, que generava aquella greu sentència del Tribunal Suprem contra el POUM de Tarragona”. Puig ha afegit que “amb l’aprovació de les normes dotem de seguretat jurídica i de predicibilitat les regles del joc, que són les mateixes que regien el sol urbà de Tarragona amb el POUM de 2013”.  

Puig ha posat de manifest que, amb aquesta aprovació, “el creixement i el desenvolupament econòmic, social i urbanístic de la ciutat no s’aturen i continua endavant”. Puig també ha aprofitat l’ocasió per agrair “la feina ingent que han dut a terme l’equip tècnic de Territori, que ha permès tenir unes normes amb celeritat”. També ha destacat la generositat dels grups municipals que va permetre l’aprovació de les normes al Consell Plenari, així com la rapidesa amb la qual la Generalitat ha dut a terme tots els tràmits.    

Els projectes que tiren endavant 

Amb l’aprovació de les normes, poden tirar endavant diversos projectes que havien quedat congelats amb la caiguda del POUM i la vigència del pla del 1995 com el nou hospital Joan XXIII o el CAP de la Granja. A més les normes també permeten especificar els usos de la Tabacalera, simplificant els tràmits de qualsevol intervenció. El conseller Puig també ha explicat que amb les normes tira endavant “la llicència de Bricomart, que va associada a una operació urbanística de molt de calat i d’interès per la ciutat que permetrà generar una rotonda que permeti ordenar el trànsit entre les dues nacionals 340 davant del frontal del barri d’Icomar i donar més seguretat als vianants del barri”. Un altre projecte que es veu afectat és el Ten Brinke que ha ampliat els usos, i ja no només tindrà un ús comercial. Finalment també Puig ha destacat exemples petits que podran tirar endavant com “la dignificació del caminet que comunica el Carrer Rovira i Virgili i Tarragona 2” o “la fàbrica del gel del Serrallo que amb les normes urbanístiques pot tenir un ús residencial”.  

Les normes permetran la construcció d'11.340 habitatges nous, molt per sobre de les necessitats demogràfiques de la ciutat. Se salven plans com el del PP-10 a Ponent i el PP-1 a l'entrada nord, facilitant la cohesió de la ciutat, o altres com el PP-30 a la carretera de Valls o el PP-37 a Sant Salvador. O el PMU-34 del Nàstic a Llevant. També continuaran actius tots els plans de millora urbana i els de polígons. Per la seva banda, els grans plans parcials, alguns dels quals van aixecar molta polèmica, com la Budellera, Terres Cavades o l'Horta Gran, passen a ser considerats sòl no urbanitzable. 

Segells de reconeixement d'administració oberta