Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2022 Comunicat de premsa en relació a l'ocupació dels pisos situats al número 46 de la Rambla Nova

Comunicat de premsa en relació a l'ocupació dels pisos situats al número 46 de la Rambla Nova

Comunicat de premsa en relació a l'ocupació dels pisos situats al número 46 de la Rambla Nova

Els ocupants han accedit a abandonar l'immoble en el qual es començaran a realitzar accions amb caràcter d'emergència degut l'estat de ruïna imminent de l'edifici
03/08/2022

A continuació reproduïm el comunicat emès sobre les novetats referents a la situació actual de l'immoble número 46 de la Rambla Nova:

"Aquest matí, després d'una intensa tasca de mediació, els ocupants dels pisos situats al número 46 de la Rambla Nova han acceptat abandonar l'immoble. Ara, des de l'IMSST, se'ls hi proporcionarà allotjament temporal per uns 5 dies i se'ls recomanarà la possibilitat d'iniciar, amb l'acompanyament dels serveis socials municipals, tot un pla de treball així com l'accés a recursos depenent de les seves necessitats i problemàtiques concretes. Ahir, l'Ajuntament de Tarragona els va notificar que havien d'abandonar de forma imminent l'edifici, a causa que aquest no té garantida la solidesa estructural i suposava un perill per la seva seguretat.

La notificació del desallotjament es basa en l'informe d'emergència sobre les patologies estructurals d'aquest edifici d'habitatges elaborat pels serveis tècnics d'arquitectura de l'ajuntament. En aquest informe, es declarava l'edifici en estat de ruïna imminent, i es demanava adoptar diferents accions amb caràcter d'emergència. Aquestes accions s'iniciaven amb el desallotjament de tots els ocupants per tal de seguidament dur a terme el tapiat de l'accés a l'escala dels habitatges des de la via pública i l'apuntalament de la totalitat de la finca, des de la planta soterrani fins a la quarta. Aquest apuntalament comportarà que l'accés al Teatre Metropol només es farà pel carrer Armanyà.

A partir d'aquí, s'hauran de dur a terme altres accions amb caràcter urgent, com l'estudi i l'anàlisi integral de tota l'estructura de l'immoble, que posteriorment permetran encarregar un projecte executiu de l'enderroc de l'estructura existent i reforç estructural de les façanes i mitgeres amb els immobles veïns."

Segells de reconeixement d'administració oberta