Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2022 Comunicat de premsa sobre el protocol dels balcons durant la festa major de Santa Tecla

Comunicat de premsa sobre el protocol dels balcons durant la festa major de Santa Tecla

Comunicat de premsa sobre el protocol dels balcons durant la festa major de Santa Tecla

Les obres estructurals i les situacions excepcionals al Palau Municipal limiten l'espai disponible
22/09/2022

En relació a la presència de públic al balcó de l’Ajuntament de Tarragona en els actes de la festa Major de Santa Tecla, el consistori informa: 

  • L’Ajuntament de Tarragona es troba des de fa temps en una situació d’obres estructurals a l’edifici que no permeten l’accés de públic als balcons de la Sala d’Actes per qüestions de seguretat. Com a conseqüència de les obres a la coberta del Palau Municipal i fruit de les intenses pluges registrades la setmana passada, es van produir filtracions d’aigua al Saló de Plens que han provocat que tampoc es puguin utilitzar els balcons d’aquesta ala de l’Ajuntament.  
  • Fruit d’aquests condicionants, el consistori només disposa del balcó principal de l’Ajuntament de Tarragona per poder atendre les peticions protocol·làries d’assistència als actes de Santa Tecla. Cal recordar que l’Ajuntament de Tarragona aposta des del 2019 per obrir els balcons a la ciutadania oferint la possibilitat als tarragonins empadronats de poder-hi accedir mitjançant un sorteig popular. La voluntat del consistori ha estat garantir aquesta participació malgrat la mancança de balcons, per això en la diada castellera del dia de Santa Tecla hi haurà 8 veïns al balcó principal,  que compta amb un aforament màxim d’una vintena de persones. 
  • Davant aquesta situació, el consistori ha hagut de limitar les invitacions protocol·làries a autoritats, establint un protocol on s’ha convidat les primeres autoritats del país, les del territori i les de la ciutat, les màximes autoritats de les ciutats agermanades presents a Tarragona en motiu dels 700 anys de Santa Tecla, així com garantint l’accés a tots els consellers municipals que hi vulguin assistir.  
  • L’Ajuntament de Tarragona ha rebut diverses peticions d’assistència als balcons que han hagut de ser declinades cenyint-se al protocol establert per tal d’evitar caure en greuges o decisions arbitràries. Des del consistori s’agraeix la comprensió davant la situació excepcional d’afectacions que pateix l’edifici. 
Segells de reconeixement d'administració oberta