Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2022 Comunicat de l'Equip de Govern en relació al cas Inipro

Comunicat de l'Equip de Govern en relació al cas Inipro

Comunicat de l'Equip de Govern en relació al cas Inipro

Es posiciona a la vista de la interlocutòria d'obertura de la fase del judici oral del cas.
02/04/2022

COMUNICAT DE L'EQUIP DE GOVERN DE L'AJUNTAMENT DE TARRAGONA

A la vista de la interlocutòria d’obertura de la fase del judici oral del cas Inipro, l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Tarragona manifesta el següent: 

“Davant la gravetat dels delictes de malversació de diners públics de l’Institut Municipal de Serveis Socials que el jutge que instrueix el cas atribueix a l'exalcalde i actual conseller, a una consellera i a diferents membres del PSC, manifestem la nostra preocupació pel perjudici que suposa a la imatge d’aquest consistori i de tots els consellers que mai han demostrat cap altre afany més enllà de treballar per la ciutat. La gravetat dels fets objecte d’acusació, configurats com a delictes de malversació, prevaricació, suborn i altres, van comportar un perjudici per l’Ajuntament de Tarragona de 276.157,31 euros. No oblidem tampoc que els fets que, presumptament es van cometre, van passar en plena crisi econòmica i per compte de l’Institut Municipal de Serveis Socials, amb uns diners destinats a la integració de les persones migrades vingudes a la ciutat. 

És voluntat ferma del Govern del Canvi treballar des de la integritat, l'honestedat i l’exemplaritat, i denunciar totes aquelles conductes que impliquin la presumpció de delictes contra l'interès públic en l'exercici de la responsabilitat institucional que ens ha atribuït la ciutadania de Tarragona. És en aquest sentit que l'Ajuntament de Tarragona s'ha personat en aquest cas.  

Tot i que respectem la presumpció d’innocència, davant la gravetat dels delictes dels quals se'ls acusa i del perjudici que pot suposar a la imatge de l'Ajuntament de Tarragona i a la ciutat, des de l'equip de govern demanem a les persones encausades que integren el consell Plenari com a representants de la ciutadania que assumeixin la seva responsabilitat política. Per això creiem que han de dimitir de les seves funcions”. 

 

 

Segells de reconeixement d'administració oberta