Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2022 L'Ajuntament de Tarragona aprova dues declaracions institucionals per potenciar l'atenció primària

L'Ajuntament de Tarragona aprova dues declaracions institucionals per potenciar l'atenció primària

L'Ajuntament de Tarragona aprova dues declaracions institucionals per potenciar l'atenció primària

El Consell Plenari també ha comunicat la renúncia de la consellera Carla Aguilar-Cunill
L'Ajuntament de Tarragona aprova dues declaracions institucionals per potenciar l'atenció primària Foto: Isaias Mena.
22/07/2022

El Consell Plenari de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat dues declaracions institucionals per potenciar l’atenció primària a la ciutat. La primera, presentada pel Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, demana la posada en marxa d’un Centre d’urgències d’atenció primària —CUAP— a la ciutat de Tarragona. La segona, presentada pels grups de la CUP, ERC i Junts per Tarragona per sumar-se a la proposta a favor de l’assignació del 25 % del pressupost autonòmic de Salut a l’atenció primària

La declaració presentada pel Col·legi Oficial de Metges de Tarragona té com a objectiu instar al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que posi en marxa d’un CUAP a la ciutat de Tarragona, ja que actualment a la ciutat l’atenció urgent recau sobre els hospitals de la ciutat, Santa Tecla i Joan XXII. Amb la creació d’un CUAP, es podria atendre de manera més ràpida i propera aquelles urgències relacionades amb patologies de menor complexitat.  

Consulteu el text íntegre de la declaració institucional per a la posada en marxa d'un CUAP (PDF).

Per altra banda, la moció presentada pels grups de la CUP, ERC i Junts per Tarragona insta al Govern de la Generalitat de Catalunya i els diferents grups parlamentaris que en la negociació dels pressupostos del 2023 s’augmenti el pressupost destinat a l’atenció primària fins arribar al 25% del pressupost sanitari. La declaració busca l’enfortiment de l’atenció primària, fet essencial per garantir el dret a la salut i la resistència del sistema sanitari davant de les noves necessitats i amenaces.  

Consulteu el text íntegre de la declaració institucional a favor de l'assignació del 25 % del pressupost autonòmic de salut a l'atenció primària (PDF).

Renuncia Carla Aguilar-Cunill  

En el Consell Plenari d’avui també s’ha comunicat la renuncia de la consellera Carla Aguilar-Cunill, i s’ha acordat sol·licitar a la Junta Electoral Central que atribueixi l’escó vacant a la següent persona de la candidatura d’En Comú Podem Tarragona.  

Segells de reconeixement d'administració oberta