Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2022 Pau Ricomà: “El cara a cara amb la ciutadania referma el compromís i consolida la creixent implantació de mitjans tecnològics, humans i comunicatius al PLASEQTA”

Pau Ricomà: “El cara a cara amb la ciutadania referma el compromís i consolida la creixent implantació de mitjans tecnològics, humans i comunicatius al PLASEQTA”

Pau Ricomà: “El cara a cara amb la ciutadania referma el compromís i consolida la creixent implantació de mitjans tecnològics, humans i comunicatius al PLASEQTA”

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha presentat aquesta tarda a Torreforta les inversions previstes al PLASEQTA davant de Federacions veïnals i autoritats locals
Pau Ricomà: “El cara a cara amb la ciutadania referma el compromís i consolida la creixent implantació de mitjans tecnològics, humans i comunicatius al PLASEQTA” Foto: Tjerk van der Meulen.
03/02/2022

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha participat aquest dijous d’una trobada amb el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena, i les federacions veïnals de Tarragona, on s’han explicat les inversions del Departament d’Interior corresponents al PLASEQTA per aquest 2022. 

A la reunió, celebrada al Centre Cívic de Torreforta, han assistit representants de les associacions de veïns de la Federació d’Associació de Veïns de Tarragona, la Federació de Llevant i Segle XXI. També han participat, juntament amb l’alcalde Ricomà, la tinenta d’alcalde coordinadora de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Cristina Guzman; la tinenta d’alcalde, regidora d’Esports i de Relacions amb Associacions i Entitats Ciutadanes, Maria José López; la delegada de Govern de la Generalitat a Tarragona, Teresa Pallarés; la directora dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, Marta Cassany; el subdirector de Programes de Protecció Civil, Sergio Delgado, i el tècnic de la Direcció General de Protecció Civil, Joan Ramon Cabello. 

Segons ha exposat el conseller Elena durant la trobada, la inversió del Departament d’Interior pel que fa al Pla d’emergències del sector químic de Tarragona PLASEQTA supera enguany el 1,1 milions d’euros, quadruplicant la inversió de l’any anterior i consolidant la creixent implantació tant de mitjans tecnològics com humans, així com la nova estratègia de sensibilització i comunicació a la població.  

L’alcalde Pau Ricomà s’ha mostrat satisfet per la trobada d’avui, així com per l’augment d’inversió per part del Departament d’Interior de la Generalitat i ha expressat que “aquest cara a cara amb la ciutadania era necessari davant la sensació d'inseguretat de la ciutat després de l'accident d'IQOXE. El conseller ha refermat el compromís de seguiment de les mesures preses amb visites regulars a Tarragona i amb els veïns". Ricomà ha conclòs manifestant que “d’aquesta manera es consolida la creixent implantació de mitjans tecnològics, humans i comunicatius al PLASEQTA”. 

Per la seva banda, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat les mesures previstes per aquest any i ha remarcat que “tenim el compromís d’assegurar que aquest any s’apliquin totes les accions previstes i de tornar en pocs mesos per contrastar l’evolució amb els ciutadans". I ha conclòs: "Es tracta d’una prioritat política d’aquest departament i farem que es noti”.  

Campanya de comunicació i sensibilització 

Una de les principals inversions previstes pel Departament d’Interior en la implantació del Plaseqta per enguany es realitza en la comunicació a la població de les mesures d’autoprotecció en cas d’emergència química. Concretament, es durà una campanya publicitària multicanal específica per al risc químic a Tarragona centrada en recordar a la població que, en cas d’accident químic, la mesura més segura és confinar-se en un edifici proper i sobretot, evitar l’autoevacuació.  

Per aquest 2022, també es preveu la implantació d’un escaperoom virtual, l’EskutKímic, adreçat a infants i joves de segona etapa d’infantil i primera d’ESO i que serà implementat en desenes de centres educatius dels municipis afectats pel PLASEQTA.  

Una altra de les principals inversions per enguany exposades durant la trobada d’avui a Torreforta ha estat la segona fase de la prova pilot de sensors de detecció de substàncies tòxiques que poden produir accidents amb afectació a l’exterior de les industries. Els estudis tècnics determinaran quins productes detectaran els sensors i on es posaran les barreres de sensors, sempre entre les indústries i els nuclis habitats.  

Finalment, pel que fa a les sirenes de risc químic dins l’àmbit del PLASEQTA, aquest 2022 també està prevista la instal·lació de les 5 sirenes adquirides el 2021

Segells de reconeixement d'administració oberta