Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2024 Comunicat sobre l'incendi del quadre de llums i les conseqüències en un bloc de pisos de Tarragona

Comunicat sobre l'incendi del quadre de llums i les conseqüències en un bloc de pisos de Tarragona

Comunicat sobre l'incendi del quadre de llums i les conseqüències en un bloc de pisos de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona informa sobre els fets ocorreguts i les passes realitzades per part dels serveis municipals
27/03/2024

L'Ajuntament de Tarragona ha emès un comunicat sobre l'incendi del quadre de llums i les conseqüències que se n'han derivat en un bloc de pisos de Tarragona. El reproduïm tot seguit:

Respecte de les informacions aparegudes ahir 26 de març a les xarxes socials i a diferents mitjans de comunicació, l’Ajuntament de Tarragona vol manifestar el següent:

 • L’incendi en el quadre de llums del bloc ubicat al carrer Riu Llobregat de Campclar es va produir, segons va informar la Guàrdia Urbana, la matinada del 24 de març de 2024 (5.30 h) i hi van acudir al lloc del sinistre diferents dotacions de Bombers, Guàrdia Urbana, SEM i Mossos d’Esquadra.
 • Segons l’informe, només resulten afectats lleus uns veïns del cinquè pis, que rebutgen assistència mèdica. Com a resultat de l’incendi, tota la comunitat es queda sense llum.
 • En el mateix informe es fa constar que la investigació no descarta que es tracti d’un sabotatge.
 • En el mateix escenari dels fets, i tal com estableix el protocol de Guàrdia Urbana i Serveis Socials –que permet a la Guàrdia Urbana oferir recursos habitacionals d’emergència en el mateix moment en què es produeix la urgència—, la Guàrdia Urbana s’assegura que no hi hagi cap persona que com a resultat del sinistre quedi en situació de vulnerabilitat i ofereix l’ajuda que estableix el protocol, però cap veí la sol·licita.
 • Durant els dies de diumenge, dilluns i dimarts, l’Institut Municipal de Serveis Socials no rep cap sol·licitud d’ajuda de cap veí ni a les seves dependències ni a través de les treballadores socials desplegades a la zona. Per tant desmenteix rotundament que hagi rebut abans del 27 de març sol·licituds d’una alternativa d’urgència i que no hagi donat resposta.
 • No és fins avui dimecres 27 de març que Serveis Socials rep una sol·licitud d’una família monoparental amb dos fills, un de 21 i l’altre de 10, en situació d’ocupació il·legal, amb la qual ja s’hi està treballant.
 • Segons comunica la Guàrdia Urbana, en la mateixa tarda del 24 de març, ja es persona un tècnic d’Endesa per avaluar la situació.
 • Durant el matí del dimarts 26, un agent de la Guàrdia Urbana es persona a l’edifici afectat i els veïns li confirmen que es manté la situació i segueixen sense subministrament elèctric. Els mateixos veïns confirmen que l’administrador de finques ha comunicat la incidència a Endesa i ha manifestat la urgència del cas. També informa que a l’edifici, a més dels propietaris particulars, hi ha alguns habitatges de fons d’inversió i grans tenidors ocupats il·legalment.
 • L’Ajuntament continua fent seguiment de la situació de les persones afectades pel sinistre, a través de Serveis Socials i la Guàrdia Urbana, però vol recordar que l’edifici és una propietat privada, que no té competències per restablir la llum i que el seu marge d’actuació es limita als serveis que pot prestar com a administració.
 • L’Ajuntament es posa a diposició de les famílies afectades per ajudar en tot allò que pugui oferir mentre Endesa i la propietat, amb qui está en contacte permament, treballen perquè es restableixi el subministrament elèctric.
 • L’Ajuntament també ha contactat amb l’Agència Catalana de l’Habitatge per estudiar possibles solucions en cas que s’allargui la situació.
Segells de reconeixement d'administració oberta