Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2024 Tarragona agraeix la tasca cívica i científica a tres persones i dues entitats de la ciutat

Tarragona agraeix la tasca cívica i científica a tres persones i dues entitats de la ciutat

Tarragona agraeix la tasca cívica i científica a tres persones i dues entitats de la ciutat

Entre els homenatjats destaquen el pediatre Agustí Tarrés i el cirurgià cardiovascular Juan Bautista
28/02/2024

Aquest vespre Tarragona ha reconegut la tasca al Mèrit Cívic i Científic a tres persones destacades i dues entitats; que la corporació municipal ha acordat distingir amb un diploma de reconeixement. En primer lloc l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha destacat “l’orgull i l’honor que suposa per Tarragona comptar amb persones i entitats tan involucrades amb la cura del medi ambient, l’amor per la ciència i la investigació i la preocupació per les persones i la seva salut”. L’alcalde ha presidit i donat l’obertura a l’acte, acompanyat de totes les persones convidades, així com d’altres regidors del consistori. L’acte ha estat acompanyat per dues interpretacions musicals de guitarra clàssica, a càrrec de l’alumne de l’Escola Municipal de Música de Tarragona, Angelo José Pascarella.

En primer lloc, amb motiu dels Mèrits Cívics la consellera Montse Adan ha atorgat la distinció al Dr. Agustí Tarrés (1938), destacat pediatre de la ciutat i ha volgut manifestar “la seva important trajectòria professional com a metge pediatre i la seva implicació amb les institucions mèdiques”, així com rebent guardons tan destacats com membre d’honor de la Sociedad Española de Pediatría el 2004 o el fet de ser el metge redactor de la primera història clínica de l’Hospital Joan XXIII.

Seguidament ha estat el torn de la consellera Cecilia Mangini glossar la figura de Juan José Caravaca, president de l’associació Todos en Azul, de qui Mangini ha destacat que “cal reconèixer l’esforç i dedicació de l’actual president i de totes les persones que formen l’entitat, per donar visibilitat a les persones amb el trastorn de l’espectre autista i millorar el seu dia a dia”.

Guillermo García, conseller de Medi Ambient, ha atorgat el darrer Mèrit Cívic a l’associació mediambiental La Sínia, amb la seva presidenta, Raquel Córdoba, en representació de l’entitat. El regidor els ha volgut fer “un reconeixement al destacat programa de custòdia del riu Gaià, per a la conservació de la biodiversitat a l’entorn fluvial”, però també més en genèric dins els objectius de l’entitat “per al foment del voluntariat i la promoció de l’educació ambiental”.

Pel que fa als Mèrits Científics, que se n’han atorgat dos, el primer ha recaigut en la Unitat de Comunicació i Divulgació de la Ciència de la Universitat Rovira i Virgili (URV). La consellera Sandra Ramos ha destacat “la tasca diària que duu a terme aquest equip, per sensibilitzar i divulgar la ciència de manera molt planera i entenedora, amb temes que ens preocupen dia a dia”. Representants de la URV han fet unes paraules d’agraïment al diploma, junt al seu equip de comunicació. La consellera Adan ha tancat el lliurament, amb l’atorgament al Mèrit Científic al Dr. Juan Bautista Cubells, destacat cirurgià cardiovascular, qui va rebre el Premio Nacional de Cirurgia Cardiovascular i el Premi Europeu al Millor Cirurgià Cardiovascular, ambdós el 2021. Adan ha glossat “l’agraïment de portar Tarragona sempre al cor, alhora que treballa arreu per portar els seus coneixement i investigacions fins a l’excel·lència professional”.

Segells de reconeixement d'administració oberta