Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2024 Tarragona agraeix la tasca de mossèn Xavier Fort amb l'atorgament del títol de Fill Predilecte

Tarragona agraeix la tasca de mossèn Xavier Fort amb l'atorgament del títol de Fill Predilecte

Tarragona agraeix la tasca de mossèn Xavier Fort amb l'atorgament del títol de Fill Predilecte

Fa més de 30 anys que el capellà acompanya els malalts ingressats a l'hospital Joan XXIII
Tarragona agraeix la tasca de mossèn Xavier Fort amb l'atorgament del títol de Fill Predilecte Foto: Tjerk van der Meulen.
23/01/2024

Aquesta tarda l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha presidit un nou acte de reconeixement de persones il·lustres de la nostra ciutat. En aquest sentit avui ha estat el torn d’atorgar el títol de Fill Predilecte de la Ciutat a mossèn Xavier Fort Subirats. Durant l’acte també hi ha hagut unes paraules per part de la consellera de Cultura, Sandra Ramos, qui ha glossat la trajectòria de Fort i la intervenció del quartet Quatre Cordes en dues ocasions.  

Viñuales ha volgut destacar, en el seu discurs que és una persona “que potser creu que no necessita honors, ni reconeixements com aquests, però li podem dir que de ben segur molts tarragonins i tarragonines sí que ho creiem” i ha reblat “és molt necessari agrair-li l’entrega de la seva tasca diària, una feina que fa amb el cor”. El conseller i portaveu de Junts de l'Ajuntament de Tarragona, Jordi Sendra, també ha tingut unes paraules de reconeixement, ja que va ser el seu grup qui va proposar atorgar-li aquesta distinció. Sendra ha dit que "aquest reconeixement avui és de justícia, per algú que fa molts anys que s'ha guanyat el cel".

Mossèn Xavier Fort, molt emocionat, ha agraït la distinció i ha assegurat que no hagués pensat mai que se li donés aquesta distinció. "És un vestit que em va gran". Mossèn Fort ha agraït a la família, en especial a la seva germana, el seu suport, així com als pescadors. També ha volgut retre un homenatge a "les bates blanques que han fet que avui hi pugui ser".

Finalment, en acabar l’acte, al davant de l’Antiga Audiència la colla Xiquets del Serrallo ha fet un pilar en reconeixement al mossèn, com a president honorífic de l’entitat. 

Una vida dedicada a abraçar 

Fa més de trenta anys que Mossèn Xavier Fort va deixar la sotana per la bata de metge per donar consol, esperança, abraçades i acompanyament als malalts ingressats a l’hospital Joan XXIII.  

Aquest tarragoní de la Part Alta, nascut al carrer Santa Anna el 25 de novembre de 1937, va passar la seva infància a l’entorn de la parròquia de la Trinitat i als 13 anys ingressa al Seminari de Tarragona. Passa per diverses diòcesis i viatja a Filipines, Brasil o Bèlgica fent de sacerdot dels emigrants espanyols. Al tornar exerceix de professor al Col·legi Sant Pau de la ciutat i a partir de 1983 es converteix en el rector de la pàrroquia del Serrallo i s’implica molt amb el barri. Des de 1988, exerceix de capellà a l’Hospital Joan XXIII. 

Segells de reconeixement d'administració oberta