Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Mobilitat personal Carrers amb prioritat per a vianants

Carrers amb prioritat per a vianants

Actualment Tarragona disposa de nombrosos carrers i espais de plataforma única en prioritat invertida, és a dir zones que donen preferència els modes no motoritzats, especialment el vianant. Aquestes zones s’han desenvolupat sobretot en carrers de trama antiga a les parts cèntriques de la ciutat com la Part Alta, Centre i la Part Baixa.

El disseny d’aquests carrers varia en funció de si són d’ús exclusiu de vianants, el que s’anomena illes de vianants, o bé si comparteix altres modes de desplaçament, tipus plataformes de convivència.

Concretament a Tarragona hi ha 42.030 m2 de plataforma única repartits de la següent manera:

Illes de vianants

Carrers o espais en plataforma que s’han reconvertit en ús exclusiu per a vianants, sense comptabilitzar els passejos, les rambles i les places que sempre han estat per a vianants.

En total uns 27.230 m2, els principals són: Pla de la Seu, plaça del Fòrum, plaça del Rei i carrer de Sta. Anna, plaça de la Font, illa de vianants El Centre (Verdaguer, St. Agustí, August i Comte de Rius), c. de Méndez Núñez, plaça de Sant Fructuós, plaça Corsini, plaça de la Constitució i carrer Ixart.

Plataformes de convivència

Carrers amb paviment únic on, tot i que està permesa la circulació de vehicles, la prioritat és per als modes no motoritzats, especialment el vianant.

Hi ha un total de 14.800 m2, els principals dels quals són: Plaça de la Pagesia, zona  Antic Escorxador, Cós del Bou-Trinquet Nou, La Nau-Enrajolat; c. Joan Maragall, c. Roger de Llúria, c. dArmanyà, c. Governador González, c. Reding, zona del Serrallo.

*També pots ampliar informació consultant el  Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible.

Segells de reconeixement d'administració oberta