Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Mobilitat personal Carrils bici

Carrils bici

La bicicleta és un mode de transport eficient i saludable, ja que es poden recórrer grans distàncies només amb l'esforç físic i sense generar cap emissió contaminant.

A més, és ideal per a desplaçaments inferiors als 8 quilòmetres, per la qual cosa pot substituir perfectament el cotxe o la moto en els viatges quotidians.

Carrils bici de Tarragona

340 Sector Ponent

Aquesta via comença a l’alçada del barri de Bonavista i arriba fins a la cruïlla de bifurcació de la carretera vella.

Aquest tram és de construcció bastant recent, amb el canvi de secció de la N-340, segregat i de dos sentits.

Sector Port

El traçat de bici del Sector Portuari va des del Dic de Llevant fins a la cruïlla que es bifurca a l’alçada del Port Esportiu.

Aquest tram no està segregat i comparteix espai amb la vorera de vianants al mateix nivell, amb senyalització horitzontal per diferenciar un i altre. El carril, tot i que horitzontalment no ho indica, és de doble sentit.

Parc del riu Francolí

El carril comença darrere d’uns edificis de l’Avinguda Roma i va per dins del Parc fins atocar l’A7 en un ambient natural prou agradable diferent dels del nucli urbà.

El carril és segregat i de dos sentits.

Dels barris de Ponent a Campclar

Comença a la N-340 on enllaça amb el carril del traçat 1 i puja per la Rambla Riu Segre fins a la T-11. Una altra part discorre pel carrer Besos fins al carrer Riu Siurana i al Poliesportiu.

Carril bici educatiu

Enllaça la plaça Imperial Tàrraco amb els dos campus de la Universitat Rovira i Virgili a la ciutat, el Campus Catalunya (av. Catalunya) i el Campus Sescelades (a Sant Pere i Sant Pau). Té un recorregut de dos quilòmetres, als quals cal sumar els 646 metres corresponents a l'avinguda Roma, via en la qual s'ha pacificat el trànsit dels carrils laterals. Actualment es treballa per ampliar la xarxa de carrils bici, tant al centre de la ciutat com per enllaçar el mateix centre amb les zones de Ponent i Llevant.

Segells de reconeixement d'administració oberta