Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Transport Vehicle privat

Moure's amb cotxe

Mobilitat cotxes

Mobilitat en cotxe

Per comoditat, estem acostumats a arribar amb cotxe a tot arreu, i preferim invertir els diners en un vehicle propi encara que suposi gastar en ell el 18% dels nostres ingressos, ja que segons els experts és la segona despesa de la casa després de l'habitatge, amb costos fixos (preu de compra, matriculació, impostos, ITV, segur...) i variables (combustible, manteniment, avaries, canvis de rodes, pintura, filtres, aparcament…). Caldria avaluar com a opcions altres maneres de mobilitat, com caminar o bicicleta, o el transport públic, deixant el cotxe només para quan no existeix més alternativa.

Tal com expliquen Ecologistes en Acció a partir d'estudis realitzats, està demostrat que la contaminació atmosfèrica causa greus danys a la salut i al medi ambient. Els nivells actuals de contaminació atmosfèrica causen 16.000 morts prematures a Espanya. I en contaminació de l'aire, una part ve de la indústria però en el centre de les ciutats el causant del 80% dels contaminants és el tràfic d'automòbils, l'abús del cotxe és el principal responsable.

A Tarragona, en concret, tenim com a objectiu reduir en un 12% les emissions dels contaminants derivats dels vehicles motoritzats, MP10 i NOx, amb una reducció de les inmissions de 9.143,10 tones l'any. Estem parlant de millorar la qualitat de l'aire de la nostra ciutat, de respirar en un ambient més sa, tenint en compte que actualment la ciutat compta amb un total de 77.579 vehicles motoritzats entre turismes (62.499), furgonetes (3.690) i motos (11.390), a més de la flota d'autobusos.

"Respirar aire net i sense riscos per a la salut és un dret de tota persona" (Ecologistes en Acció)

Segells de reconeixement d'administració oberta